Home Fun NOOO: de nieuwste ‘Riverdale’-aflevering eindigde met een verschrikkelijke moord

NOOO: de nieuwste ‘Riverdale’-aflevering eindigde met een verschrikkelijke moord

Spoiler alert!

Riverdale
Foto: YouTube

We keken echt al maanden uit naar de musicalaflevering van ‘Riverdale‘. En sinds gisteren staat die ein-de-lijk op Netflix. Zoals gewoonlijk overtrof ze weer al onze verwachtingen. ‘A Night to Remember‘ werd ook nog eens afgesloten met een gruwelijke moord die we echt niet zagen aankomen…

Als jij de ‘Riverdale‘-aflevering van deze week nog niet hebt gezien: spoileralert! Voor diegenen die héél graag willen weten wat er is gebeurd: read on!

A Night to Remember‘ was, zoals verwacht, een aflevering vol leuke liedjes en drama. Toch hadden we niet gedacht dat het verhaal zo’n plottwist zou krijgen. Er gebeurden namelijk twee heel erge dingen op het einde van de episode. De eerste gebeurtenis draaide, hoe kan het ook anders, rond Cheryl Blossom.

Black Hood

Tijdens de repetities zien we hoe Cheryl bijna onder een zandzak terechtkomt, gevolgd door brieven van de Black Hood, geadresseerd aan regisseur Kevin. Hij is dus terug?! In de eerste brief zegt hij het volgende: ‘Het is een zonde dat Cheryl de rol van Carrie speelt. Zet deze fout recht of draag de gevolgen.’ Kevin vervangt Cheryl niet en krijgt daarom een tweede brief: ‘Dit is je laatste waarschuwing om Cheryl te vervangen. De volgende keer zal de zandzak raak zijn.’

Ondergedompeld in bloed

We dachten eerst dat Cheryl de rol van Carrie zou spelen en helemaal zou doordraaien tijdens de voorstelling. Dat gebeurt dus niet. Ze speelt wel even de hoofdrol in de musical, tot haar moeder daar een stokje voor steekt. De roodharige wordt dus toch uit het stuk geschrapt. Als wraak trekt ze naar het Thistlehouse in een roze fluwelen jurk die werd ondergedompeld in bloed. Daar jaagt ze haar moeder de stuipen op het lijf door haar te bedreigen, na wat ze haar en haar oma heeft aangedaan. Ze eist ook om onafhankelijk te mogen worden en wil dat Penelope en Claudius vertrekken, zodat zij en haar oma Rose het huis helemaal voor zichzelf hebben.

Midge gekruisigd

Maar dat is nog lang niet alles. Het is Midge Klump die Cheryl vervangt als Carrie en zij moet de gevolgen daarvan dragen. Op het einde van de voorstelling gaat het doek omhoog en ziet de hele zaal hoe Midge gekruisigd is. De Black Hood heeft ook een boodschap achter gelaten: ‘Ik ben terug van de dood. Iedereen die mij eerder ontsnapte, zal sterven. B.H.’ Oh nee… Is hij écht terug of heeft iemand zijn rol overgenomen?

En uit de trailer van de volgende aflevering kunnen we afleiden dat het er niet beter op wordt…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.