Home Fun 13 nuttige apps waar je ook effectief iets aan hebt

13 nuttige apps waar je ook effectief iets aan hebt

Van een nieuwe taal leren over quizzen tot kledij verkopen.

nuttige apps
© App Store/Headspace

Wil je, naast verslavende spelletjes spelen en series bingewatchen, ook iets nuttigs doen met je smartphone en de vrije tijd die je hebt? Van een nieuwe taal leren over quizzen tot kledij verkopen. Deze 13 apps zorgen ervoor dat je productiever bent en je ook echt op een goede manier kan bezighouden de komende periode.

1 / 13
Duolingo
De Slimste Mens ter Wereld
Runkeeper
TED
Pocket
Sleep Cycle
Peak: Brain Training
Headspace
Vinted
Dogo
iMovie
Trello
Mijn Waterbalans
Duolingo
Duolingo

Schaaf je Frans of Engels bij of leer stap voor stap een nieuwe taal zoals Spaans, Duits of zelfs Japans! Bij het kiezen van een taal kan je aanduiden of je een beginner bent of al wat dingen kent. Als je nog niets kent, begin je bij de basis. Als je al enkele zaken kent, moet je eerst een test doen zodat de app weet op welk niveau je zit. Dan kan je aan de slag! Je kan trouwens verschillende talen tegelijk leren als je dat wilt.

Beschikbaar voor Android en iOS.

De Slimste Mens ter Wereld
De Slimste Mens ter Wereld

Wil je bij het volgende feestje je van je slimste kant laten zien of wil je gewoon je kennis over allerlei zaken uitbreiden? Dat kan met deze app. In tegenstelling tot het televisieprogramma en het bordspel zijn er bij de app maar vier rondes. De twee spelers die in de eerste drie rondes de meeste punten halen, gaan door naar de finale. In de app worden ook je resultaten bijgehouden, zoals wat jouw slimste mens IQ is en hoeveel afleveringen je al hebt gewonnen.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Runkeeper
Runkeeper

Het is lente, de zon schijnt en je hebt veel vrije tijd. Dat klinkt als het ideale moment om (terug) te beginnen lopen. Het is niet alleen goed om buiten te komen, je werkt er ook nog eens mee aan je conditie. Met de app Runkeeper hou je je loopsessies zorgvuldig bij. Je kan doelen voor jezelf stellen en je voortgang bekijken. Na je work-out kan je ook bijvoorbeeld aangeven hoe de training ging en wat je gemiddelde hartslag was. Wil je op social media opscheppen over hoe lang je parcours was? Met de gps-functie houdt de app dat bij op een kaart.

Beschikbaar voor Android en iOS.

TED
TED

Wil je je kennis vergroten? Dat kan heel gemakkelijk door TED-talks te bekijken. Op de app TED staan meer dan 2000 speeches in verschillende thema’s. Je kan zoeken op een specifiek trefwoord of je kan een thema selecteren uit de lijst. Van liefde over het milieu tot psychologie. Waar wil jij meer over weten?

Beschikbaar voor Android en iOS.

Pocket
Pocket

Ben jij ook zo iemand die overal artikels en websites opslaat en die dan nooit meer opent? Of ben jij zo’n persoon die zegt dat je zo meteen gaat kijken naar wat je vriend(in) heeft doorgestuurd en dat dan uiteindelijk niet doet? Met Pocket kan je al die artikels, video’s, berichten op één plek opslaan voor later. Bij de knop ‘ontdekken’ kan je zien wat anderen hebben opgeslagen. Je moet er natuurlijk wel aan denken om die app dan ook effectief te gebruiken. ;-)

Beschikbaar voor Android en iOS.

Sleep Cycle
Sleep Cycle

Heb jij moeite met een goed slaapritme te vinden? Sleep Cycle ontdek je wat jouw slaappatroon is door je slaap te analyseren. De app laat je rustig wakker worden door je in de lichtste slaapfase te wekken, waardoor de app zou moeten helpen bij een betere nachtrust.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Peak: Brain Training
Peak: Brain Training

Wil jij je brein trainen? Met deze app verbeter je je cognitieve vaardigheden. De spellen zijn gebaseerd op wetenschap, maar dat maakt het niet minder leuk. Of je nu je geheugen, taalvaardigheden, bekwaamheid in probleemoplossing, concentratievermogen, mentale behendigheid en emotionele vaardigheden wil trainen, met Peak kan dat allemaal. Je kiest zelf op welke je wil oefenen.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Headspace
Headspace

Als je vaak last hebt van stress en angsten en je productiviteit, slaap en fysiek welzijn wil verbeteren, kan deze meditatieapp daarbij helpen. Met de begeleide meditaties voeg je rust aan je dag toe. Afhankelijk van waar jij naar op zoek bent, kies je een cursus. Er is voor ieder wat wils.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Vinted
Vinted

Heb jij afgelopen weekend je kleerkast uitgeruimd? Dan is het nu tijd om geld te verdienen aan dat harde werk. Via de app Vinted kan je je kledij kosteloos verkopen. Neem mooie (aan)foto’s van wat je wil verkopen, upload ze en zet er een prijs en beschrijving bij. Het geld verdienen kan beginnen!

Beschikbaar voor Android en iOS.

Dogo
Dogo

Kan je liefste viervoeter nog wat opvoeding gebruiken, maar geraak je momenteel niet in de hondenschool? Dan kan Dogo een (tijdelijke) oplossing bieden. Het is een app met dagelijkse trainingen voor jou en je huisdier. Van gehoorzaamheid over puppytraining tot schattige trucs.

Beschikbaar voor Android en iOS.

iMovie
iMovie

Wil jij al een tijdje een vlog maken van je laatste reis? Of van dat weekendje met vriendinnen? Met iMovie gaat dat heel gemakkelijk. Je kan verschillende foto’s en video’s aan elkaar monteren, effecten en tekst opzetten, het geluid laten in- en uitfaden. Het is een simpele app, maar heel gebruiksvriendelijk.

Beschikbaar voor iOS.

Trello
Trello

Als jij moeite hebt met alles te organiseren, is Trello misschien iets voor jou. In de app krijg je een goed beeld op elk project in elk aspect van je leven. Je taken worden onderverdeeld in drie categorieën: te doen, bezig en klaar. Als je met een opdracht begonnen bent, verplaats je de lijn naar bezig en als je het af hebt naar klaar.

Voor Android en iOS.

Mijn Waterbalans
Mijn Waterbalans

Het is belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken. Met Mijn Water Balans kan je goed bijhouden of je inname anderhalve liter per dag is. Je kan ook je notificaties aanzetten, zodat je om de zoveel tijd een melding krijgt en het niet vergeet. Je kan ook tips lezen over waarom een glas water drinken zo belangrijk is.

Voor Android en iOS.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.