Home Fun Oeps! Zag jij deze grote fout bij één van de Android-emoji’s al?

Oeps! Zag jij deze grote fout bij één van de Android-emoji’s al?

emoji's
Foto: seventeen.com
We zijn altijd blij als er weer nieuwe emoji’s zijn! Soms wil je iets nu eenmaal minder hard laten klinken door er een passend poppetje bij te zetten, right? Maar bij het maken van de mini-tekeningetjes kan er blijkbaar ook weleens iets misgaan, en daar is dit foutje van Android een grappig voorbeeld van.

Fingers crossed

Waarschijnlijk is het je al opgevallen dat emoji’s er op verschillende telefoons heel anders kunnen uitzien. Zo ziet de boze smiley van de iPhone er op een Android-telefoon eerder verdrietig uit.

Foto: Mentalfloss.com

Ook de handjes die gebaren maken zien er op de verschillende besturingssystemen heel anders uit. In dit geval lijkt Android toch iets te veel zijn best gedaan te hebben om de emoji een eigen karakter gegeven en slaan ze de bal volledig mis! Zie jij de fout?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Yep, hij heeft 6 vingers! De middelvinger staat er twee keer op, één keer achter de wijsvinger en nog een keer onder de duim. Unicode, het bedrijf dat emoji’s eerst goed moet keuren voordat ze gebruikt mogen worden, heeft dit overduidelijk door de vingers gezien (pun intended). Fail!

Benieuwd hoe emoji’s er op andere besturingssystemen (zoals Android, Apple, Google etc.) er uitzien? Op Emojipedia.com staan ze allemaal afgebeeld inclusief uitleg! En zo kom je ineens ook te weten of ? nu een high-five is of een persoon die bidt #lifequestions.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.