Home Fun OMG: na de nieuwste iPhone-update moet je héél goed oppassen wat je...

OMG: na de nieuwste iPhone-update moet je héél goed oppassen wat je doet op Snapchat en FaceTime

iPhone
Foto: We Heart It

Het allerleukste aan Snapchat is dat je iemand het lelijkste en meest beschamende filmpje van jezelf kan sturen en je weet dat die persoon het niet kan opslaan, toch? Not anymore. In iOS 11, de update voor iPhone die waarschijnlijk vanaf september beschikbaar zal zijn, kan je je scherm filmen terwijl je er op bezig bent!

Screen recording

Voor het geval je het niet helemaal snapt, is hier een tweet van een man – hij is developer en kan de update al uittesten – die de functie uitprobeerde. Z’n telefoon neemt dus alles op wat hij doet, namelijk een tweet versturen. De video wordt dan opgeslagen op zijn telefoon, en hij kan ‘m opnieuw bekijken, doorsturen, enzovoort.

Yay or naaaaay?!

We weten niet goed of we hier excited of bang van moeten worden. Screen recording is natuurlijk heel cool en handig, maar het zorgt er dus ook voor dat jij bijvoorbeeld gefilmd kan worden wanneer je met iemand FaceTimet en dat je stomme stoten op Snapchat gedeeld kunnen worden met de wereld. Natuurlijk waren er al manieren om Snapchat-video’s op te slaan, maar die waren moeilijk en omslachtig. Nu wordt het dus easy peasy. Plus, je krijgt een melding wanneer iemand een screenshot neemt van je snap of Insta Story, en dat is met deze functie niet het geval.

via GIPHY

Deze functie kan op zo veel foute manieren gebruikt worden, dat het een beetje eng wordt. Maar hé, de volgende keer dat je ouders of grootouders weer eens niet weten hoe ze iets moeten doen op hun iPhone, kan je hen wel een how-to sturen waarop je ’t gewoon voordoet op jouw telefoon. Veel frustratie uitgespaard, denken we dan!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.