Home Fun POLL: is Snapchat dood?

POLL: is Snapchat dood?

Gebruik jij de app nog?

Snapchat
Foto: alphagamma.eu

Als je ’t ons een paar jaar geleden had gezegd, hadden we je nooit geloofd. Maar het begint er echt op te lijken dat Snapchat niet lang meer zal leven. Gebruik jij de app nog?

Héél veel verlies

Snap Inc., het bedrijf achter de ooit super populaire app Snapchat, maakte in het tweede kwartaal van 2017 (april tot en met juni) maar liefst 376 miljoen euro verlies! Een jaar geleden was het in hetzelfde kwartaal ‘nog maar’ 99 miljoen verlies. Het grote probleem zou zijn dat de app geen nieuwe gebruikers meer aantrekt.

Toen Snapchat net opkwam, was het su-per populair, omdat je grappige, lelijke foto’s naar je vrienden kon sturen die daarna voorgoed verdwenen. De filters, waarmee je plots een hondje of een tomaat was, maakten het alleen maar hilarischer. Maar nu heeft Instagram exact dezelfde functies en z’n eigen filters, en kan je zelfs op Facebook een Story aanmaken. Veel mensen gebruiken Snapchat dan ook niet meer, of toch veel minder. Instagram heeft zo’n 250 miljoen gebruikers per dag, terwijl Snapchat er maar 166 miljoen heeft. Het is een beetje erg, maar Instagram heeft dus meer succes met het idee dat het gestolen heeft van Snapchat – namelijk Stories – dan Snap zelf.

Wat denk jij: sterft de Snapchat een stille dood? Of kunnen ze misschien nog iets nieuws invoeren waardoor alles weer beter wordt? Laat het ons weten in de poll.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.