Home Fun Food RECEPT: fat unicorn uit rolfondant als finishing touch op je taart

RECEPT: fat unicorn uit rolfondant als finishing touch op je taart

Geef zeker niet op: practice makes perfect!

recept fat unicorn
© Tatyana Van Huffel/Heikki Verdurme/Johan Blommaert

Je hebt zonder twijfel al eens zo’n feestelijke taart met een fat unicorn zien verschijnen. Het figuurtje is de perfecte representatie van hoe wij ons voelen na het smullen van zo’n suikerbom (al houdt dat ons niet tegen). Wil jij zelf zo’n hilarisch stuk fondant als finishing touch op je taart? Met dit recept leer je stap voor stap hoe je de schattige eenhoorn zelf maakt. Geef zeker niet op: practice makes perfect!

Wat heb je nodig?

  • Witte rolfondant
  • Roze rolfondant
  • Bruine rolfondant
  • Lichtblauwe rolfondant
  • Zwarte rolfondant
  • Puntige modelleerstok
  • Bolvormige modelleerstok
  • Twee stokjes
  • Eetbare metallic spray

Hoe maak je het?

1. De kop

Vorm voor de kop van witte rolfondant een bol en duw met je vingers het middelste gedeelte dieper in. Duw hierna de oogkassen in. Voeg voor de neus een kleine bol van witte rolfondant toe en voor de bek onder aan de neus een klein wit stukje. Duw met de puntige modelleerstok de mondhoeken in en met de bolvormige modelleerstok de ogen. Duw met de puntige modelleerstok de wenkbrauwen in. Deze wijzen deze keer naar beneden. Duw nu de neusgaten in.

2. Blauwe ogen

Vul de ogen met wit en duw voor de iris met de bolvormige modelleerstok een holte. Vul deze op met lichtblauwe rolfondant en herhaal dit voor de pupil. Vul de pupil op met zwarte rolfondant. Trek met een tandenstoker heel zachtjes streepjes in de oogkleur. Voeg voor de wenkbrauwen twee fijne bruine streepjes toe. Geef beide ogen twee bolletjes van witte rolfondant voor de lichtreflectie. Het ene doe je iets kleiner dan het andere.

3. Roze tong

Duw tussen je vingers een klein stukje roze rolfondant goed plat en plak dit tussen de neus en de bek. Trek een streepje in het midden en krul de tong rond je modelleerstok naar boven. Trek nu boven beide ogen een dun streepje zwart. Krul de buitenkant van het streepje naar boven. Voeg met rolfondant of met een zwart eetbaar stiftje wat extra wimpers toe.

4. De hoorn

Rol een stuk rolfondant tot twee lange, gelijke kegels uit en zorg dat beide eindigen in een punt. Neem nu de twee kegels en draai ze om elkaar. Het is niet de bedoeling dat de achterkant van de hoorn plat wordt; draai de hoorn daarom bij voorkeur in je handen en niet plat op een hard oppervlak. Zorg dat ze samen eindigen in één mooie punt.

(Dit is een voorbeeld van een grote hoorn. Voor de fat unicorn maak je een kleinere versie – zie hieronder)

5. De oren en de manen

Maak aan één kant van de kop een oor. Over de andere kant van de kop komen de manen, dus daar zal het oor niet zichtbaar zijn. Rol verschillende worstjes van roze rolfondant uit, die eindigen in een mooie punt. Start met de eerste rondom de hoorn te wikkelen en werk zo verder naar keuze.

6. Het lijf

Vorm voor het lijf een soort kegelvorm, maar zorg ervoor dat deze naar één kant helt en dat de onderkant meer een bolvorm is. Trek met de puntige modelleerstok een lijn die de bolling van de buik vormt. Geef de buik ook een navel.

7. De poten

Maak twee voorbenen die bovenaan redelijk dun zijn en dikker uitlopen naar de hoeven toe. Laat een van de hoeven op de buik rusten. Maak de achterbenen uit één stuk. Duw de bovenbenen stevig tegen het lijf en blend de billen mooi uit.

8. De hoeven

Maak nu vier platte rondjes van bruine rolfondant. Plak deze tegen de onderkant van de vier benen. Geef nu alle hoeven een randje en blend deze randjes ook mooi uit. Verf deze en de kleine hoorn later goudkleurig met behulp van een eetbare metallic spray.

9. De afwerking

Rol twee kleine worstjes van dezelfde roze rolfondant als de manen en drapeer deze over een been. Prik boven in het lijf twee stokjes en laat drogen. Schuif voorzichtig na het drogen het hoofd over de twee stokjes. Voeg indien gewenst nog wat extra manen toe in roze rolfondant bij de nek.

Klaar is kees!

Foto’s ‘Taartdecoraties’: Tatyana Van Huffel/Heikki Verdurme/Johan Blommaert
Meer leren over het creëren van feestelijke taarten? Of wil je andere figuurtjes leren boetseren? Je leest er alles over in ‘Taartdecoraties’ van Tatyana Van Huffel (Uitgeverij Lannoo, €19,99).

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.