Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eveline Boone

Hiermee kan je elke zoetebek bekoren!

RECEPT: deze speculaaspizza met aardbeienmousse is het dessert van onze zoetste dromen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Vandaag is de perfecte dag om je besties uit te nodigen en samen een heerlijk zoet dessert in elkaar te flansen. Eens zin in iets anders dan brownies of cupcakes? Met dit recept voor speculaaspizza met aardbeienmousse en bessen kan je elke zoetebek bekoren!

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s?

  • 200 gr havermoutvlokken
  • 200 gr speculaaskoekjes
  • 2 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 300 ml havermoutmelk soja alpro
  • kaneelpoeder
  • kardemonzaadjes
  • klontje plantaardige boter
  • alle soorten bessen
  • takjes munt voor versiering
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 potje slagroom – 45% vetgehalte
  • 2 el poedersuiker

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C C.
  2. Mix de havermoutvlokken samen met de speculaas even kort in de blender. Doe het kaneelpoeder, bakpoeder en de kardemonzaadjes bij de mix en roer even door elkaar.
  3. Mix de eieren in de havermoutmelk en voeg dit bij het speculaasmengsel. Roer dit goed door elkaar zodat zich een mooi glad beslag vormt.
  4. Beboter een ronde bakvorm en stort een dunne laag van het beslag in de bodem van de vorm. Spatel mooi gelijk. Indien je deeg over hebt kan je nog een tweede vorm vullen.
  5. Plaats een uur in de voorverwarmde oven en bak tot het deeg hard aanvoelt.
  6. Laat afkoelen en ontvorm op een rooster.
  7. Maak de aardbeienmousse door de aardbeien te prakken en tot een mousse te pletten.
  8. Klop de slagroom goed stijf met 2 el poedersuiker erbij en spatel de aardbeien erdoor.
  9. Zet in de koelkast om op te stijven. Smeer daarna deze mousse uit op de speculaasbodem.
  10. Versier met bessen en muntblaadjes.
Bron: ‘De Happytariër’ van Jorun Verheyden (Sterck & de Vreese – € 24,99)


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '