Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© ESTHER ANDRIES

Esther Andries van DIVERS, de healthy foodbar in Antwerpen-Zuid toont je hoe!

RECEPT: zo maak je je eigen tropische smoothie bowl

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Goed nieuws: die heerlijke smoothie bowls die je constant op Instagram ziet passeren? Kan je gewoon zelf thuis maken. Alweer een ticket richting Azië uitgespaard!


Wanneer onze favoriete Instagramblogger voor de zoveelste keer op een tropische bestemming vertoeft zijn wij stiekem stikjaloers. Niet omdat wij ook wel op een wit strand onder een palmboom zouden willen liggen, maar vooral vanwege het heerlijke eten dat er in zulke landen steeds geserveerd wordt. Gelukkig kan je een smoothie bowl heel makkelijk zelf maken. Esther Andries van DIVERS, de healthy foodbar in Antwerpen-Zuid toont je hoe!

Dit heb je nodig:


Voor de basis

  • 1 banaan, bevroren
  • ½ rijpe avocado (of 80 g bevroren avocado voor een frissere bowl)
  • 2 el kokosyoghurt
  • 1 tl spirulina (of blauwe spirulina voor een blauwere kleur)
  • scheutje agavesiroop


Voor de topping

  • 2 el blauwe bessen
  • 1 el cacao nibs
  • 1 el kokosvlokken

Zo maak je het:

  • Doe alle basisingrediënten in een blender en mix tot je een smeuïge textuur krijgt. Opgelet! Mix niet te lang, maar net tot alle stukjes eruit zijn (anders wordt het te dun).
  • Serveer in een kom en werk af met blauwe bessen, cacao nibs en kokosvlokken.

Meer lekkere én gezonde recepten ontdek je in ‘Your Healthy Fix’ – € 24,99 – Borgerhoff & Lamberigts.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '