Home Fun 17 romantische drama’s waarbij je zonder twijfel een traantje wegpinkt

17 romantische drama’s waarbij je zonder twijfel een traantje wegpinkt

Een voor een prachtige verhalen.

romantische drama's
© Di Novi Pictures/Warner Bros. Pictures

Waarom we het onszelf aandoen, weten we niet, maar af en toe wenen we graag bij romantische drama’s à la ‘Titanic’. Wil jij eens goed je tranen laten vloeien en ondertussen genieten van een prachtig verhaal? Wij kozen zeventien romantische tearjerkers uit die je een voor een (opnieuw) wil bekijken.

1. The Notebook

Plattelandsjongen Noah slaagt erin om het hart van stadsmeisje Allie te veroveren en ze beginnen een zomerliefde om nooit meer te vergeten. Maar na die zomer moeten ze terug naar de realiteit en komt hun sociale status in de weg te staan. Een oorlog, een verloving en jaren later vinden ze elkaar terug, maar wie zal Allie kiezen?

© New Line Cinema

2. Five Feet Apart

‘Five Feet Apart’ gaat over twee jongeren, Will en Stella, die mucoviscidose (taaislijmziekte) hebben. Ze ontmoeten elkaar en worden verliefd terwijl ze in behandeling zijn. Om zich te beschermen moeten ze anderhalve meter uit elkaars buurt blijven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

© CBS Films

3. The Choice

Wanneer Gabby naast dierenarts Travis gaat wonen, kan ze de man in het begin niet uitstaan. Maar wanneer haar hond zwanger blijkt te zijn, heeft ze zijn hulp nodig. Op die manier leert ze haar buur beter kennen en groeien ze naar elkaar toe. Maar zij heeft al een vriend en hij doet niet echt aan relaties. Wat volgt, is een turbulent liefdesverhaal waarbij ze allebei voor een grote uitdaging komen te staan.

© Lionsgate

4. The Best of Me

Tieners Dawson en Amanda komen beiden uit andere sociale milieus, maar toch vinden ze de liefde bij elkaar. Tot ze door omstandigheden elk hun eigen weg gaan. Pas twintig jaar later vinden ze elkaar terug. Maar hun verleden dat hen toen uit elkaar trok, haalt hen ook nu weer in.

© Di Novi Pictures

5. All The Bright Places

Violet Markey en Theodore Finch vinden elkaar net wanneer ze allebei iemand het hardste nodig hebben. Violet verwerkt nog steeds de dood van haar zus wanneer Theodore in haar leven komt. En hij worstelt met emotionele en fysieke littekens uit zijn verleden. Samen ontdekken ze dat zelfs de kleinste plekjes en momenten iets kunnen betekenen.

Opgelet, bepaalde scènes kunnen triggerend werken voor wie al worstelt met mentaal welzijn en voor wie suïcidale gedachten heeft.

© Netflix

6. Every Day

De verlegen tiener Rhiannon wordt op een dag verliefd op een rondreizende ziel genaamd A. A neemt elke dag het lichaam van een andere leeftijdsgenoot in, zowel jongens als meisjes, en leeft zo elke dag het leven van een ander. Alles verandert de dag dat hij/zij Rhiannon ontmoet, want de liefde is wederzijds.

© FilmWave

7. The Last Song

Na de scheiding tussen haar moeder en vader zit Ronnie met heel wat opgekropte woede die er zelfs voor zorgde, dat ze stopte met pianospelen. Maar alles verandert wanneer ze Will ontmoet en Ronnie leert haar hart weer openstellen, voor hem én haar vader.

© Walt Disney Studios

8. The Fault in our Stars

Twee tieners Hazel en Gus ontmoeten elkaar tijdens een praatgroep voor kankerpatiënten en worden stapelverliefd op elkaar.

© 20th Century Fox

9. A Walk to Remember

Jamie hoort er niet bij op school, maar trekt zich niets aan van wat anderen denken. Landon daarentegen is wel populair. Maar wanneer hij haar leert kennen, verandert ze zijn hele leven en omgekeerd.

© Warner Bros. Pictures

10. Me Before You

Louisa Clark is wanhopig op zoek naar een job. Dus wanneer er een aanbieding opduikt om voor de rijke Will Traynor, die onlangs verlamd raakte, te zorgen, neemt ze die job met beide handen aan. Zij is haar vrolijke zelf, en hij heeft na zijn ongeluk de zin in het leven verloren. Kan zij die levenslust terug opwekken bij hem?

© Warner Bros. Pictures

11. Before I Fall

Het populaire tienermeisje, Samantha Kingston, staat bovenaan de sociale piramide. Haar dag loopt perfect tot ze een auto-ongeluk krijgt en sterft. De volgende dag wordt ze weer wakker in haar bed. Alleen is het niet 13 februari, maar weer 12 februari. Die dag van haar dood beleeft ze vanaf dan elke dag opnieuw. En telkens probeert ze iets te veranderen waar ze spijt van heeft. Tot het goed is.

© Awesomeness Films

12. Clouds

Clouds‘ is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over Zach Sobiech, een zeventienjarige tiener die gediagnosticeerd is met osteosarcoom, een zeldzame vorm van botkanker. Hij kan rekenen op de steun van zijn vriendin Amy, zijn ouders Rob en Laura en zijn beste vriendin Sammy. Wanneer hij te horen krijgt dat de ziekte uitgezaaid is, besluiten hij en Sammy van de resterende tijd gebruik te maken om hun dromen na te jagen. En dat doen ze met de hulp van hun leerkracht Mr. Weaver. De twee muzikale talenten krijgen de kans van hun leven wanneer ze een platencontract wordt aangeboden. Ze beginnen aan een reis vol vriendschap, liefde en muziek.

© Disney+

13. Now is Good

Tessa heeft leukemie en besluit om haar behandeling stop te zetten om nog ten volle van de rest van haar leven te genieten, hoe lang – of kort – dat ook is. Ze maakt een lijst van dingen die ze nog wil doen, en probeert ze nog allemaal af te vinken.

© Warner Bros. Pictures

14. P.S. I Love You

Holly heeft de liefde van haar leven gevonden, maar wanneer Gerry op jonge leeftijd overlijdt, blijft ze alleen en in pijn achter. Toch is ze niet helemaal alleen, want haar geliefde heeft ervoor gezorgd dat ze op haar verjaardag een nieuw leven kan beginnen, zonder hem. Hij heeft verschillende brieven geschreven waarin staat wat ze moet doen. Dat brengt haar een avontuur vol plezier en herinneringen.

© Warner Bros. Pictures

15. A Star Is Born

De jonge zangeres Ally vindt bij de bekende muzikant Jack, die door zijn alcoholprobleem zijn carrière aan het verpesten is, niet alleen liefde, maar ook vertrouwen in zichzelf. Een wereld vol muziek en roem gaat voor haar open. Maar ze ontdekt ook de tol die het kan eisen.

© Warner Bros. Pictures

16. The Vow

Paige en Leo hebben een liefde waar velen alleen maar van kunnen dromen. Wanneer ze in een auto-ongeluk terechtkomen, geraakt zij al haar herinneringen aan haar man en hun leven de afgelopen vijf jaar samen kwijt. Hij doet er alles aan om haar terug thuis te brengen, terwijl zij vasthoudt aan andere dingen – personen – die ze zich wel nog herinnert.

© Spyglass Entertainment

17. If I Stay

Mia Halls leven verandert drastisch wanneer ze samen met haar ouders en broertje in een auto-ongeluk terechtkomt. Haar ouders zijn overleden, zij ligt in een coma. Ze moet beslissen of ze terug wil keren naar een wereld waarin ze wees is, maar nog steeds omringd is door familie, vrienden en een jongen die van haar houdt.

© Warner Bros. Pictures

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.