Home Fun SAY WHAT: Barbie heet eigenlijk helemaal niet Barbie

SAY WHAT: Barbie heet eigenlijk helemaal niet Barbie

En ze is twee jaar ouder dan haar vriendje Ken.

Barbie

Toen we klein waren, was Barbie ongetwijfeld onze favoriete pop. Ze had lang blond haar, een knappe man en (niet onbelangrijk) ze woonde in een prachtig roze droomhuis. Maar we blijken haar toch niet zo goed te kennen als we dachten. Haar naam is namelijk helemaal niet Barbie!

Nationale Zussendag

De schokkende waarheid kwam op 10 april aan het licht. Toen postte het officiële Twitteraccount van Barbie: ‘Fijne #ZussenDag, van de Roberts-zusjes.’  Blijkbaar is de achternaam van Barbie dus Roberts. Wow, dat zagen wij helemaal niet aankomen!

Haar achternaam is afkomstig van ‘Carson and Roberts‘, het reclamebureau dat een grote rol speelde bij de promotie van Barbie. Maar dat is nog niet alles. Ook de echte voornaam van de blondine was voor ons een hele verrassing. Ruth Handler, de uitvinder van Barbie, noemde haar naar zijn dochtertje Barbara. Haar volledige naam? Barbara Millicent Roberts.

Carson 

Barbara Millicent Roberts had natuurlijk een vriendje nodig om bij haar in het Dreamhouse te wonen. Daarom werd Ken in het leven geroepen. Hij werd vernoemd naar Ruth Handler’s zoon, Kenneth. De achternaam van Ken is Carson, de andere partner van het reclamebureau. Wist je trouwens dat Ken twee jaar jonger is dan Barbie? Barbie werd dit jaar 59 jaar, maar Ken mocht maar 57 kaarsjes uitblazen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.