Home Fun HERKENBAAR: 11 signalen dat jouw huisdier verwend is

HERKENBAAR: 11 signalen dat jouw huisdier verwend is

Geef maar toe, ook jij verwent je huisdier erg hard.

huisdier
© ADAM GRABEK VIA UNSPLASH

Wie een huisdier heeft, zal ongetwijfeld enkele van deze situaties herkennen. Soms verwennen we onze dieren misschien wat te hard. Maar meestal krijgen we er toch enorm veel liefde van terug.

1. Je huisdier is de eerste huisgenoot waar je hallo tegen zegt wanneer je thuis komt

Wanneer je op het einde van de dag thuiskomt, loop je automatisch eerst naar je huisdier voor een goeie knuffel. Pas daarna denk je eraan om iets te zeggen tegen je andere huisgenoten.

2. Je huisdier mag slapen in bed

Het bed enkel delen met je partner? Nee hoor, ook je huisdier krijgt een eigen plekje in bed. Stiekem vind je dat ook wel leuk in de winter, zo heb je meteen warme voeten.

3. Je huisdier krijgt kerstcadeaus

In december staat er resoluut ook een cadeautje voor jouw geliefde dier onder de boom. Snoepjes, speelgoed, een nieuwe outfit… noem maar op.

4. … en verjaardagscadeaus

Voor de verjaardag van je huisdier organiseer je een feestje met alles erop en eraan, inclusief diervriendelijke snacks en natuurlijk ook cadeautjes.

5. Je hebt al geweigerd om te bewegen omdat je huisdier op je schoot in slaap viel

Niets is leuker dan wanneer je huisdier net jouw schoot uitkiest om te zitten. Wanneer het dan in slaap valt, beweeg je zo min mogelijk om het niet wakker te maken. Dat je benen ervan in slaap vallen, neem je er graag bij.

6. Je hebt al afspraken afgezegd om bij hem/haar te blijven

Wanneer je huisdier alleen thuiszit, ga je vroeger naar huis. Je wilt toch niet dat je hond of kat zich eenzaam voelt? Sterker nog: je hebt de eenzaamheid van je huisdier al als excuus gebruikt om niet af te spreken.

7. Je huisdier mag in de zetel zitten

Vroeger zei je nog dat jouw huisdier nooit in die nieuwe zetel zou mogen zitten. Nu leg je met plezier een extra kussentje of dekentje klaar zodat jouw dier zo comfortabel mogelijk kan loungen op de sofa.

8. … en heeft een eigen plekje

Gaat je kat of hond ook steeds op hetzelfde plekje liggen? Dan letten jij en je huisgenoten er bewust op dat je niet op het plekje van jullie huisdier gaan zitten.

9. Je ondertekent postkaarten in naam van je huisdier

Verjaardagskaarten voor je familie en huisgenoten onderteken je met de naam van je huisdier. Soms zet je er zelfs een pootafdruk bij. Voor je partner schrijf je zelfs een hele kaart uit naam van je huisdier, liefst ook in een gek geschrift met enkele spellingsfouten. Want ja, huisdieren kunnen niet spellen.

10. … of schrijft zelfs kaarten voor je huisdier

Herinner je je dat verjaardagsfeestje hierboven nog? Wat is een verjaardag zonder verjaardagskaartjes? Ook op de verjaardag van je hond, kat of ander troeteldier kunnen deze niet ontbreken. Je schrijft niet alleen een kaartje, je leest het ook nog eens voor aan je dier.

11. Hij/zij mag mee aan de eettafel

Die ene lege stoel aan de eettafel? Die is gereserveerd voor de kat. En dat plekje naast de tafel, dat is het vaste plekje voor de hond. Eten aan tafel mag dan wel niet, je dier alleen laten zitten terwijl jullie eten? Dat kan écht niet.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.