Home Instagram Instagram gaat binnenkort gemene reacties zélf verwijderen

Instagram gaat binnenkort gemene reacties zélf verwijderen

instagram
weheartit.com

We love Instagram, hoe meer likes, hoe beter, niet? Maar die likes kunnen soms voor negatieve reacties zorgen. Mensen kunnen gemene en kwetsende dingen zeggen onder je foto’s. Instagram is dit zelf ook beu, dus gaan ze er iets aan doen. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Hoe gaan ze dit dan juist doen? Nee hoor, ze gaan geen duizenden mensen in dienst nemen die alle foto’s bekijken om de gemene reacties eruit te halen, oef. Ze gebruiken ‘DeepText‘. Een intelligent programmaatje dat eerder deze maand door Facebook werd gelanceerd. Het programma analyseert teksten én herkent de inhoud. Als het een reactie herkent als gemeen of kwetsend wordt het onzichtbaar gemaakt voor je volgers. Je kan er zelf wel voor kiezen om de reacties te blijven zien. Je kan het programma gewoon bij je instellingen aan- of uitschakelen.

Nog geen Nederlands

Het nadeel is dat het programma tot nu toe zo’n negen talen – waaronder Engels – herkent, maar Nederlands zit er nog niet bij. Later gaan ze wel meer talen toevoegen. DeepText zal ook spam herkennen, iets wat Instagram héél graag wil aanpakken in de toekomst.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.