Home Fun SPOILER ALERT: nieuwe ‘Riverdale’-aflevering eindigde wééral met een schokkende scène

SPOILER ALERT: nieuwe ‘Riverdale’-aflevering eindigde wééral met een schokkende scène

Het wordt elke week beter en beter!

Riverdale
Foto: YouTube

Elke ‘Riverdale‘-aflevering doet ons verlangen naar meer en telkens wachten we geduldig af tot de volgende week. Wij hebben ondertussen de tweede aflevering ‘Nighthawks‘ bekeken op Netflix en kunnen je al één ding verklappen: het was weer de moeite!

Spoiler alert!

De eerste aflevering zat vol verrassingen en leuke momenten, maar we hebben zo het gevoel dat ‘Riverdale‘ met de week beter zal worden. Hoofdstuk vijftienNighthawks‘ eindigde wederom met een moord op twee jongeren die aangevallen werden door dezelfde schutter als die van Fred Andrews. In dit tempo blijven er binnenkort geen personages meer over!

Maar de aflevering had natuurlijk nog veel meer leuke en spannende momenten. Elk personage hield zich bezig met zijn of haar eigen leven én bijbehorende problemen.

Archie Andrews

Archie heeft amper een oog dichtgedaan sinds de aanval op zijn papa. Hij ziet de schutter overal verschijnen en is vastbesloten de dader te vatten. ‘s Nachts bewaakt hij beide deuren en slaat hierbij bijna Jughead tegen het hoofd met een honkbalknuppel.

Dankzij Betty’s mama Alice komt hij ook te weten hoe Miss Grundy vermoord is en of het iets te maken heeft met de aanval op zijn papa. Archie besluit om zelf naar de sheriff te stappen en daar zijn theorie uit de doeken te doen. Hij denkt namelijk dat Grundy’s ex-man de dader is, maar het blijkt dat die een waterdicht alibi heeft.

Op het einde zien we Archie een geweer kopen van Dilton, nadat Reggie hem heeft gewaarschuwd  dat een honkbalknuppel waardeloos is als hij wordt aangevallen door de gemaskerde man.

Veronica Lodge

Papa Hiram Lodge is sinds vorige week thuis en Veronica is not amused. Ze beschuldigt hem van de aanval op Fred en zoekt steun bij haar mama door een dreigbrief te tonen die haar vader geschreven zou hebben. Natuurlijk verdedigt Hermione haar man en zegt dat ze die brief zelf heeft geschreven, maar dat is een leugen.

Ronnie confronteert haar papa, omdat ze denkt dat hij Pop’s Diner wil kopen. Hij beweert van niet, maar doet zogezegd wél een schenking. Achteraf blijkt dat hij de zaak toch heeft gekocht en Pop Tate mag manager blijven, op voorwaarde dat hij het geheim houdt.

Jughead Jones

FP Jones krijgt te horen dat hij twintig jaar cel riskeert door zijn bijdrage aan de moord op Jason Blossom. Jughead besluit niet bij de pakken neer te blijven zitten en vraagt hulp aan de Southside Serpents. Zij verwijzen hem door naar Penny Peabody, die hem de tip geeft om de familie Blossom te overtuigen FP Jones te vergeven in de rechtbank. In eerste instantie weigert Cheryl, maar als Betty haar bedreigt, doet ze het toch. Hierdoor komt FP onvoorwaardelijk vrij, maar als hij erachter komt dat dat aan de tip van Penny Peabody te danken is, belt hij in alle paniek Jughead op en zegt dat hij haar nooit meer mag contacteren en moet negeren als ze contact zoekt. Uh-oh, dit zal nog een staartje krijgen…

Betty Cooper

Betty’s donkere kant komt weer boven als ze Cheryl bedreigt om Jughead te helpen. Maar we krijgen ook haar lieve kant te zien, wanneer ze er alles aan doet om Pop’s Diner te redden. Met succes!

Reggie Mantle

Reggie is een drugsdealer?! En hij verkoopt aan Archie, omdat hij wil wakker blijven om de dader te vatten?!

Wij kijken nu al uit naar de volgende aflevering!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.