Home Fun Finale ‘The Originals’ had veel mooier kunnen eindigen

Finale ‘The Originals’ had veel mooier kunnen eindigen

Spoiler alert!

The Originals
YouTube

Wie de allerlaatste aflevering van ‘The Originals‘ al heeft gezien, weet dat die geen pretje is. En nu heeft uitvoerend producent Julie Plec verteld dat het eigenlijk op een andere en mooiere manier kon geëindigd zijn. En dat maakt het alleen maar erger!

Fans van over de hele wereld hebben tranen met tuiten geweend bij de seriefinale van ‘The Originals‘. We wisten dat het einde naderde, maar we hadden nooit verwacht dat de makers de serie op deze manier zouden afsluiten. We zetten alles even op een rijtje.

Spoiler alert!

Recap

Op het einde van het vierde seizoen zagen we hoe de Mikaelsons de kracht van The Hollow splitsten en elk een stukje ervan in zich opnamen om Hope te redden. Hierdoor moest de familie zeven jaar lang gescheiden leven. Zeven jaar later vinden ze hun weg door omstandigheden toch terug naar elkaar, wat bijna voor de dood van alle eerstgeborenen zorgt. Hierdoor is Hope genoodzaakt om de kracht weer terug te nemen.

Niet lang daarna triggert ze de weerwolfvloek en moet ze haar eerste verandering doorstaan. Klaus weet dat ze de nacht niet zal overleven en laat Carolines dochters de kracht in hem steken om haar te redden. Daarna wil hij zichzelf doden met een staak van de Witte Eik, maar Hope slaat hem bewusteloos. Zij en Elijah nemen hem mee terug naar New Orleans.

Eens terug in hun thuisstad neemt Klaus afscheid van al zijn geliefden en is hij klaar om zichzelf te doden. Dan onthult Elijah dat ook hij bewust een deel van de kracht heeft geabsorbeerd en dat hij meegaat met Klaus. Elijahs doel is altijd geweest om zijn broer verlossing te helpen vinden. Nu Klaus zichzelf opoffert voor Hope, is dat eindelijk gelukt. Elijahs werk zit erop en ze zijn allebei klaar om over te gaan naar een leven na de dood.

Afscheid

Dus ja, zowel Klaus als Elijah sterven en wij zijn helemaal heartbroken. Zeker nu we weten dat de makers dit einde niet per se voor ogen hadden. Uitvoerend producent Julie Plec onthulde in een interview met Variety namelijk dat het duo gerust een plekje in de spin-off ‘Legacies’ kon gehad hebben. ‘Als Joseph Morgan (Klaus) en Daniel Gillies (Elijah) op mijn deur hadden geklopt en gevraagd hadden om in de spin-off te verschijnen omdat ze zo enthousiast waren en het nalatenschap wilden verderzetten, zou ik twee keer nagedacht hebben voor ik afscheid van hen nam.’ Maar geen van beiden heeft hun enthousiasme laten blijken en dus vond Julie het een perfect einde om afscheid te nemen van beide broers.

Herinnering aan Stefan

Daarnaast waren ook heel wat fans teleurgesteld, want velen had gedacht, of toch gehoopt, dat Klaus en Caroline samen zouden eindigen. Maar daar staken het huwelijk tussen Caroline en Stefan én zijn dood blijkbaar een stokje voor. ‘Dit was de juiste manier om hem te eren. Want eens Caroline en Stefan de liefde hadden gevonden, trouwden ze en daarna verloor ze hem. Het voelde nooit juist om Caroline over Stefans herinnering te laten gaan en voor altijd de wereld rond te reizen met Klaus, al hebben ze nog zo’n sterke band. Het was heel belangrijk om de herinnering aan Stefan in ere te houden,’ aldus Julie aan Entertainment Weekly.

De manier waarop ‘The Originals’ is geëindigd zal dus bij heel wat fans gemengde gevoelens teweegbrengen. Op 25 oktober gaat de spin-off ‘Legacies’ van start, die hopelijk de leegte die zijn twee voorgangers achterliet kan opvullen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.