Home Fun UH-OH: binnenkort moet je 16 jaar zijn om WhatsApp te gebruiken

UH-OH: binnenkort moet je 16 jaar zijn om WhatsApp te gebruiken

Gelukkig is er een manier om die leeftijdsgrens wettelijk te omzeilen.

Whatsapp

Ben je jonger dan 16 jaar en gebruik je vaak WhatsApp? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Vanaf 25 mei verandert er namelijk heel wat rond de privacywet in Europa. Daarom trekt het bedrijf de minimumleeftijd op van 13 jaar tot 16 jaar.

De populaire berichtenapp doet dat om te blijven voldoen aan de nieuwe privacyregels. De nieuwe wet verbindt een minimumleeftijd aan het gebruik van sociale media, in België zal die op 16 jaar komen te liggen. Als je inwendig al een traantje laat omdat je denkt afscheid te moeten nemen van je favoriete sociale media, vrees niet!

Minder gepersonaliseerde versie

Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp, ontwikkelde namelijk software waarbij je ouders of voogd toestemming zullen kunnen geven om de app toch te gebruiken. Ook als je de toestemming niet krijgt, zal je nog berichten kunnen sturen met WhatsApp, maar dan zal dat er een beetje anders uitzien. Je zal dan een ‘minder gepersonaliseerde’ versie van de app kunnen gebruiken, waardoor je toch nog lekker appjes kan sturen naar al je vriendinnen.

Er werd even gevreesd dat ook Snapchat zijn minimumleeftijd zou optrekken, maar dat is gelukkig niet het geval!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.