Home Fun UH-OH: krijg je straks een melding bij een screenshot van je Instagram...

UH-OH: krijg je straks een melding bij een screenshot van je Instagram Story?

Wij hebben hier een dubbel gevoel bij...

Instagramstory
Foto: Shutterstock

Wij hebben goed én slecht nieuws voor de fervente Instagramgebruikers onder jullie. Binnenkort zou de app namelijk een melding geven wanneer iemand een screenshot neemt van je ‘Verhaal’. Je kan dus weldra zien welk beeld iemand opslaat, maar dat geldt ook voor jou als jij hetzelfde doet. Uh-oh!

Vroeger ging het stalken op sociale media erg makkelijk, maar tegenwoordig is dat niet meer zo simpel. Sinds kort kan iedereen het zien wanneer je actief bent op Instagram en wanneer iemand een privéfoto screenshot. Nu komt de app met alweer een nieuwe functie, en daarbij zal je waarschijnlijk een dubbel gevoel hebben…

Snapchat achterna

Of het nu is om inspiratie op te doen of om iets door te sturen naar het groepsgesprek met je vriendinnen, sowieso heb je ooit al eens een screenshot genomen van iemands Instagram Story. Toch ziet het ernaar uit dat je dat binnenkort niet meer zal durven te doen. Instagram zou namelijk Snapchat achterna gaan en een melding geven bij het nemen van een schermafbeelding.

friends, funny, and gif afbeelding

Goed en slecht nieuws

Aan de ene kant is dat goed nieuws, want dan kan je zien wanneer iemand anders jouw verhaal opslaat. Aan de andere is het heel slecht nieuws, want zij kunnen een identieke handeling van jou spotten. Hopelijk blijft de melding beperkt tot Insta Stories en wordt hij niet uitgebreid tot de blijvende posts.

Momenteel is de app de nieuwe functie nog aan het testen. Het is dus nog niet duidelijk wanneer de update er zal komen. Gelukkig zal Instagram je wel waarschuwen bij de eerste keer dat je een screenshot wil nemen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.