Home Fun 15 van de leukste verfilmde boeken om deze vakantie te kijken

15 van de leukste verfilmde boeken om deze vakantie te kijken

Popcorn in de aanslag? Kijken maar!

verfilmde boeken
© Sony Pictures/Lionsgate

In de loop der tijd kwamen er al een heleboel steengoede verfilmingen uit. Wij verzamelden onze 15 favoriete verfilmde boeken die je deze vakantie (opnieuw) wil bekijken. Helemaal de smaak te pakken gekregen? Lees dan ook meteen het boek.

1. The Girl on the Train

Een voyeuristische vrouw houdt een koppel van een afstand in de gaten. Ze ziet een schokkend voorval dat centraal komt te staan in een mysterie rond een vermist persoon. Naar het gelijknamige boek van Paul Hawkins.

© Universal Pictures

2. Brain on Fire

De biografische dramafilm ‘Brain on Fire’ vertelt het verhaal van Susannah Cahalan, tevens de schrijver van de gelijknamige memoires ‘Brain on Fire: My Month of Madness’. Susannahs lichaam en geest worden geveld door een mysterieuze ziekte. Haar artsen zijn radeloos, maar ze geeft niet op.

© Netflix

3. Eat Pray Love

Julia Roberts schittert in deze romantische film gebaseerd op de bestseller van Elizabeth Gilbert. Als ze na haar scheiding besluit om haar leven om te gooien, reist Liz de wereld rond op zoek naar lekker eten, spiritualiteit en ware liefde.

© Sony Pictures

4. Suite Française

Onze nationale trots Matthias Schoenaerts schittert in het romantisch oorlogsdrama, gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Irène Némirovsky. In het door de nazi’s bezette Frankrijk wordt een vrouw van wie de man krijgsgevangene is, tegen wil en dank verliefd op een Duitse officier die bij haar wordt ingekwartierd.

© Entertainment One

5. The Big Short

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Lewis. Een paar sluwe opportunisten (Ryan Gosling, Brad Pitt, Steve Carell, Christian Bale) zien de Amerikaanse beurscrash aankomen, zetten in tegen de banken en worden multimiljonair.

© Paramount Pictures

6. Our Souls at Night

Jane Fonda en Robert Redford eindelijk nog eens herenigd in het prachtige ‘Our Souls at Night’, naar de gelijknamige roman van Kent Haruf. Na het overlijden van hun partners besluiten Addie en Louis om in één bed te slapen en zo hun eenzaamheid te verlichten, maar toch ontluikt er een echte romance.

© Netflix

7. You’re Not You

Een getalenteerde pianiste bij wie ALS is geconstateerd en de doelloze jonge vrouw die haar verzorgt, vormen een band die het leven van hen beide verrijkt. De film werd gebaseerd op het gelijknamige boek van Michelle Wildgen.

© Entertainment One

8. Love, Rosie

Deze soulmates voor het leven slaan als tieners hun eigen weg in. Blijft hun band ook zo sterk nu ze elkaar amper zien? De film werd gebaseerd op het boek ‘Where Rainbows End’ van Cecelia Ahern, die ook ‘P.S. I Love You’ schreef.

© Lionsgate

9. The Blind Side

In dit waargebeurde sportdrama neemt een rijk stel een dakloze tiener in huis die zich dankzij hun zorg tot een atleet ontpopt. Sandra Bullock won een Oscar voor ‘Beste actrice’ in dit biografische verhaal. De film ging in 2009 in première, het boek werd in 2006 geschreven door Michael Lewis.

© Warner Bros. Pictures

10. The Boy in the Striped Pajamas

Als z’n familie van Berlijn naar Polen verhuist, sluit een jongen vriendschap met een jongen aan de andere kant van het hek, niet wetende dat hij een Joodse gevangene is. De oorlogsfilm is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Boyne.

© Walt Disney Studios

11. The Fundamentals of Caring

Een gekwelde schrijver besluit verzorger te worden. Hij vertrekt op roadtrip met zijn eerste patiënt. Deze dramatische komedie uit 2016 is gebaseerd op het boek ‘The Revised Fundamentals of Caregiving’ van Jonathan Evison.

© Netflix

12. Crazy Rich Asians

New Yorker Rachel Chu gaat met haar vriend Nick Young naar Singapore om daar zijn familie te ontmoeten. Wat ze echter niet wist, is dat hij uit een rijke, hooggeplaatste familie komt. Gebaseerd op de gelijknamige wereldwijde bestseller van Kevin Kwan.

© Warner Bros. Pictures

13. The Perks of Being a Wallflower

Charlie hoorde nooit ergens bij tot hij de oudere Patrick en Sam ontmoet. Zij nemen hem onder hun vleugels en laten hem de wereld zien. Maar ondertussen hebben ze elk hun problemen waar ze op hun eigen manier mee omgaan. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Chbosky.

© Summit Entertainment

14. To All The Boys I’ve Loved Before

Lara Jean Covey heeft liefdesbrieven geschreven voor alle jongens van wie ze ooit heeft gehouden, maar is nooit van plan om die op te sturen. Op een dag verdwijnt de hoedendoos waarin al haar brieven zitten. Haar (ex-)crushes komen erachter hoe Lara Jean zich voelde op het moment dat ze de brieven schreef. Gebaseerd op het eerste deel van de trilogie van Jenny Han.

© Netflix

15. Hidden Figures

Drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen hebben elk hun taak bij NASA. Ze spelen een belangrijke rol tijdens de beginjaren van het Amerikaanse ruimteprogramma en maken zo een verschil als het aankomt op onderscheid tussen geslacht en ras. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly.

© 20th Century Fox

Met medewerking van Ysaline Pollet.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.