Home Fun WAARSCHUWING: expliciete verkrachtingsscène uit ’13 Reasons Why’ is niet voor gevoelige kijkers

WAARSCHUWING: expliciete verkrachtingsscène uit ’13 Reasons Why’ is niet voor gevoelige kijkers

Heel wat fans zijn kwaad over de gruwelijke scène, en dat is terecht.

13 Reasons Why
Foto: Netflix

Het tweede seizoen van ‘13 Reasons Why‘ staat op Netflix. Voor diegenen die de afleveringen nog niet in één keer hebben uitgekeken, hebben wij dan ook een waarschuwing. De allerlaatste aflevering bevat namelijk een heel expliciete, verschrikkelijke en onaangekondigde verkrachtingsscène.

13 Reasons Why‘ staat erom bekend geen gebeurtenissen te verbloemen en bepaalde zaken dan ook heel expliciet te tonen. Daar kregen de makers na het vorige seizoen dan ook veel commentaar op. Er werd namelijk gevreesd dat de Netflixserie zou aanzetten tot zelfmoord en andere zaken.

Daarom lanceerde de cast enkele weken voor aanvang van het seizoen een waarschuwingsvideo. Die video wordt ook aan het begin van de eerste aflevering getoond. Voor elke aflevering die gevoelige beelden – zoals drugsgebruik, wapengeweld of seksueel misbruik – bevat, is er ook telkens een verwittiging.

Opgelet, spoiler alert!

Verschrikkelijke expliciete scène

Toch is het duidelijk nog niet voldoende. De allerlaatste aflevering van het tweede seizoen bevat namelijk een verschrikkelijke en héél expliciete scène die heel wat kijkers gechoqueerd heeft. Nadat Tyler Down, de fotograaf die Hannah Baker begluurde in het eerste seizoen, het honkbalveld vernield heeft, moet hij van de school een cursus voor jongeren met gedragsproblemen volgen. Wanneer hij terugkomt, is hij klaar voor een nieuwe start. Maar dat is buiten de honkballers gerekend. In de scène wordt Tyler seksueel aangerand met een stok door Montgomery de la Cruz.

Tyler Down
Montgomery de la Cruz

Die scène heeft heel wat kijkers gechoqueerd en kwaad gemaakt. Je ziet het namelijk helemaal niet aankomen en er is ook geen specifieke aankondiging die je erop kan voorbereiden. Fans vinden het goed dat ze aanranding aankaarten, maar niet op die manier. Als je de expliciete scène liever niet ziet, kan je dus minuut 39:02 tot 39:37 beter overslaan.

Reactie veroorzaken

Naast die verschrikkelijke verkrachting zijn er nog meer scènes die bepaalde emoties kunnen teweegbrengen. Een Twittergebruiker heeft alle momenten die een reactie kunnen veroorzaken op een rijtje gezet. Op die manier kunnen kijkers de momenten overslaan.

Wie het slachtoffer is van seksueel misbruik of nood heeft aan iemand om mee te praten, kan anoniem en gratis bellen naar Tele-onthaal via het nummer 106. Op www.tele-onthaal.be kan je ook chatten met een hulpverlener.
Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem en gratis bellen naar de zelfdodingslijn via het nummer 1813. Op www.zelfmoord1813.be kan je ook chatten met een hulpverlener.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.