Home Fun WEEKENDTIP: genieten van de crème de la crème van de (Belgische) urban...

WEEKENDTIP: genieten van de crème de la crème van de (Belgische) urban scene op Fire Is Gold

Het festival - dat het urban zusje van WECANDANCE wordt genoemd - verhuist dit jaar van Vilvoorde naar Antwerpen.

Fire Is Gold
© Nicolas Legein voor Fire Is Gold

Nog geen plannen dit weekend? Dan loont het zeker de moeite om zaterdag de Schelde over te steken voor Fire Is Gold. Het urban festival waar niet alleen muziek, maar ook mode, sport en street-art centraal staat, verhuist voor z’n derde editie van Vilvoorde naar Linkeroever in Antwerpen en iets zegt ons dat je dat niet wil missen.

RIP Laundry Day, leve Fire Is Gold! De organisatie achter het festival dat eind jaren ’90 het levenslicht zag in de Antwerpse Kammenstraat is terug met een nieuw festival dat het urban zusje van WECANDANCE wordt genoemd.

Voor de derde editie – die komende zaterdag 24 augustus plaatsvindt – verhuist Fire Is Gold van Vilvoorde naar natuurdomein Middenvijver op Linkeroever waar plaats is voor maar liefst 15.000 festivalgangers.

fire is gold

Het Antwerpse natuurdomein wordt zaterdag omgetoverd tot de place to be voor liefhebbers van hiphop, rap en popmuziek. De line-up kunnen we niet beter omschrijven dan indrukwekkend. Zo kan je zaterdag onder meer Black Mamba, Zwangere Guy, Dvtch Norris, Woodie Smalls, Bizzey en Faisal aan het werk zien.

Dansen, skaten en sprayen

Fire Is Gold draait echter niet alleen om muziek. Doorheen de dag kan je ook deelnemen aan allerlei workshops zoals een dansinitiatie dancehall en hiphop of een les in graffiti door de Gentse vzw Wallin’. Into skaten? Vergeet dan zeker je board niet, want van 13u tot 17u mag iedereen z’n beste tricks laten zien in de skatezone.

Fire Is Gold

© Daniil Lavrovski voor Fire Is Gold

Praktisch

  • Wat? Fire Is Gold
  • Waar? Middenvijver, Linkeroever in Antwerpen
  • Wanneer? Zaterdag 24 augustus van 12u tot middernacht
  • Tickets? Een ticket kost € 35 en bestel je hier

Surf voor meer info naar www.fire-is-gold.com.

Nog meer leuke dingen om dit weekend te doen: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.