Home Fun WOW: Disneyfilm ‘Frozen’ zag er oorspronkelijk helemaal anders uit

WOW: Disneyfilm ‘Frozen’ zag er oorspronkelijk helemaal anders uit

Frozen

Disneyfilm ‘Frozen‘ is eigenlijk zo goed als perfect, al had hij wat ons betreft best een paar uur langer mogen duren. Maar nu maakt één van de makers bekend dat de film eigenlijk een héél ander einde had, en het klinkt heel evil.

Kwaadaardig

In een interview met Entertainment Weekly vertelt producer Peter del Veccho dat de personages van ‘Frozen‘ meerdere keren werden aangepast en dat Elsa oorspronkelijk zelfs evil was. ‘Toen we begonnen aan het verhaal waren Anna en Elsa niet eens zussen. Ze waren zelfs niet koninklijk‘, legt Del Veccho uit. ‘Elsa was een kwaadaardige sneeuwkoningin, zoals in het sprookje van Hans Christian Andersen waarop de film losjes gebaseerd is.’ Heh?!

Bevroren hart

Het originele einde van de film was pretty dark. Elsa zou dus een slechte sneeuwkoningin geweest zijn wiens hart zogezegd letterlijk bevroor nadat ze aan het altaar werd achtergelaten door haar lover. Wanneer Anna – in het originele script dus geen prinses maar een gewone vrouw – een voorspelling te horen krijgt over een heerser met een bevroren hart die Arendelle ten val zal brengen, moet de kijker geloven dat het over Elsa gaat. Om een lang verhaal kort te maken: Prins Hans blijkt (net als in de uiteindelijke film) de bad guy te zijn en het bevroren hart te hebben, Elsa wordt door Anna overtuigd om haar krachten voor het goede te gebruiken en all’s well that ends well.

Niet tevreden

Maar de makers waren toch niet helemaal tevreden met het einde. ‘Het voelde alsof we dit al een keer eerder hadden gezien’, zegt Del Veccho. ‘Het gaf geen voldoening. We hadden totaal geen emotionele connectie met Elsa – ze kon ons niets schelen omdat ze de hele film de vijand was.’ Dit is het moment waarop de makers zich afvroegen of Elsa wel de vijand moest zijn.

Door Elsa en Anna familie van elkaar te maken, kwamen de makers op het idee om Elsa in angst voor haar eigen krachten te laten leven. Del Veccho vertelt verder: ‘Wat als ze bang is voor wie ze is? En bang is om mensen waar ze om geeft echt pijn te doen? Zo hadden we een Anna, waarbij het allemaal om liefde draaide en een Elsa, een personage waarbij het om angst draaide.’ Het einde werd meer herkenbaar voor kijkers, en de boodschap was ook duidelijk: liefde is sterker dan angst.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.