Home Fun WOW: dit veelzeggend detail op het einde van ’13 Reasons Why’ heb...

WOW: dit veelzeggend detail op het einde van ’13 Reasons Why’ heb je waarschijnlijk niet opgemerkt

13 Reasons Why
Foto: Netflix
Als je ’13 Reasons Why’ nog niet helemaal uitkeek, klik dan nog eventjes weg en kom terug als je ’t wel gedaan hebt. Tenzij je van spoilers houdt natuurlijk ?. Een oplettende redacteur van Buzzfeed.com merkte in de voorlaatste aflevering iets belangrijks op waardoor duidelijk lijkt te worden wat er met Alex Standall gebeurde…

Poging tot (zelf)moord?

De grote vraag waarmee het eerste seizoen van ’13 Reasons Why’ eindigde, is wat er met Alex gebeurde. Schoot hij zichzelf door het hoofd, zoals de directeur zegt…

…of was het stalker Tyler, die om een of andere reden een huge geweer koopt én op het einde getoond wordt wanneer hij in z’n donkere kamer een foto van Alex van z’n drooglijn trekt. Verdacht, right?

Veel kijkers denken dat laatste, want het is ’13 Reasons Why’ dus er moet drama zijn. En er moet bovendien nog een heel tweede seizoen gevuld worden, misschien met een gek geworden Tyler die alle reasons probeert af te maken?

Anyhow, de reporter op Buzzfeed gaat voor het eerste scenario, dat van de (poging tot) zelfmoord, en hij heeft daar een paar héél goede clues voor gevonden. Kijk even mee.

De bewijzen

Herinner je je het (beetje vreemde) moment waarop Alex zich zomaar in het zwembad van Bryce laat vallen er een voor dood bij blijft drijven? Wel, dit beeld zou een verwijzing kunnen zijn naar Hannah, die ongeveer in dezelfde houding in bad gevonden werd.

Daarnaast is er natuurlijk de druk van z’n vader, de macho die wil dat Alex opgroeit tot een bepaald soort man die hij duidelijk niet wil zijn. Bovendien voelt Alex zich van iedereen – buiten Clay, misschien – het meest verantwoordelijk voor en schuldig over Hannahs dood. Misschien werd het ‘m echt allemaal te veel en zag hij geen andere uitweg?

via GIPHY

Maar het opvallendste, meest overtuigende detail is het feit dat Alex in de voorlaatste aflevering, net voordat we een ambulance zien die een jongen met een schotwond vervoert, zijn kamer aan het opruimen was. Hij kreeg er nog een complimentje over van z’n strenge pa, remember?

Wie zagen we nu weer ook haar kamer opruimen? Jawel, Hannah Baker, net voor ze zich in bad zette. BAM!

Het op orde brengen van persoonlijke zaken, zoals een testament maken, vrienden en familie bezoeken, spullen weggeven én de kamer opruimen, is bovendien één van dé signalen dat een persoon suïcidaal is.

Wij zijn vrij hard overtuigd, al weet je ’t natuurlijk nooit zeker met een serie zoals ’13 Reasons Why’. En dan is er nog altijd de vraag waaróm Tyler dan wapens kocht…Wat het ook is, seizoen 2 wordt so-wie-so spannend! Selena said so, dus dan geloven wij haar. Mogen we alsjeblieeeeft een releasedatum weten voor seizoen 2 weten, Netflix? Kwestie van te kunnen aftellen!

Bron: Buzzfeed

Meer ’13 Reasons Why’:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.