Home Fun YASSS: Instagram komt met nieuwe update waar jij héél blij van zal...

YASSS: Instagram komt met nieuwe update waar jij héél blij van zal worden

Straks like je niet meer per ongeluk die oude foto van je crush!

Instagram
Foto: Unsplash

Stiekem haten we allemaal het algoritme van Instagram. Het zorgt ervoor dat niet de recentste, maar wel de populairste posts bovenaan je tijdlijn staan. Daar wordt nu gelukkig verandering in gebracht. Finally! 

Instagram zal geen volledig nieuw algoritme maken, maar wel het oude aanpassen. Zo zal Instagram vanaf nu terug de laatste berichten eerst posten, in chronologische volgorde. Toch zal de app ook rekening blijven houden met de populariteit van berichten.

Zo zullen de nieuwste berichten van je bestie bovenaan staan, maar zal je ook de populairste berichten van de mensen die je volgt blijven zien. Best of both worlds, dus!

‘New posts’-knop

Nu komt het heel vaak voor dat je een oud bericht bovenaan je tijdlijn ziet staan. Dat komt omdat Instagram nu focust op populariteit en niet op datum. Dat was tegen de zin van heel veel gebruikers. Geef toe, een post van je crush van vijf dagen geleden liken, lijkt toch een beetje creepy, hé…

Nu zal dat in de toekomst niet meer gebeuren. Instagram is namelijk een nieuwe functie aan het testen: de ‘new posts’-knop. Daarmee kan je je tijdlijn zo vaak als je wil refreshen. Nu gebeurt dit automatisch zodra je de app opent, binnenkort niet meer. Straks heb je dus zelf de touwtjes in handen!

Rekening houden met feedback

In een blog liet Instagram weten dat ze rekening houden met onze feedback: ‘We gaan ervoor zorgen dat nieuwe posts eerst in je feed komen. Met deze verandering hoef je geen enkel moment van een dierbare te missen. Als je beste vriendin een selfie deelt van haar vakantie in Australië, zal die bovenaan je tijdlijn wachten tot jij wakker wordt.’

Instagram is nu nog druk bezig met de puntjes op de i te zetten van de nieuwe update, dus wanneer hij in gebruik zal worden genomen, is nog niet bekend. Maar als je crush in de toekomst je foto van vijf dagen geleden liket, weet je dat hij met opzet je profiel een bezoekje heeft gebracht en dat je foto niet gewoon veel te laat op zijn tijdlijn kwam. Joepie!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.