Home Fun YAY: deze 56 nieuwe emoji’s zullen later dit jaar op je smartphone...

YAY: deze 56 nieuwe emoji’s zullen later dit jaar op je smartphone staan

emoji's

Een nieuwe lading emoji’s is altijd een blijde gebeurtenis. Binnen enkele maanden is het weer zover, en er staan een paar toppertjes tussen. Wat dacht je van een dino, een vloekend mannetje, een meisje met hoofddoek en ein-de-lijk een kotsend mannetje (voor wanneer deze¬†ūü§Ę¬†gewoon niet genoeg is)?

Moslima

In maart werd de nieuwe toevoeging al gepreviewd, maar nu stelde Unicode de uiteindelijke versie van de¬†56 nieuwkomers officieel voor. Daaronder ook een meisje of vrouw met hoofddoek, en daar zit een leuk verhaal achter. De moslima-emoji werd namelijk ontworpen en voorgesteld door¬†Rayouf Alhumedhi,¬†een Duits tienermeisje dat zelf een hijab draagt en vond dat geen enkele emoji haar juist weergaf. Zo’n tien maanden geleden schreven we dat ze haar voorstel¬†zou indienen bij Unicode, en ondertussen is haar missie dus geslaagd. Mooi zo!

Dit zijn alle nieuwe emoji’s in Unicode 10.

Eind 2017, begin 2018?

Als je ’t ons vraagt, zitten in de update een paar nuttige emoji’s die je vaak zal kunnen¬†gebruiken. Het giechelend mannetje met het hand voor de mond, bijvoorbeeld. Of die met z’n wenkbrauw opgetrokken, voor de ‘Say what?!’-momentjes. En of je ’t nu hebt over die stomme jongen die achter je aan loopt of je leerkracht van wiskunde: de kotser is z√≥ vaak van toepassing.

Unicode 10 mag er voor ons dus heel snel komen, maar er is nog geen volledige zekerheid over de datum. In september komt de iOS 11-updatemet screen recording! – uit, maar daarvoor zullen de nieuwe emoji’s waarschijnlijk te laat zijn. Er wordt verwacht dat we deze lading tegen het einde van het jaar zouden kunnen hebben, of misschien begin 2018. Je zal dus nog even op het groene kereltje ūü§Ę¬†moeten terugvallen.

Meer smartphone stuff:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.