Home Fun ZIEN: ’13 Reasons Why’-cast waarschuwt kijkers voor de inhoud van de serie

ZIEN: ’13 Reasons Why’-cast waarschuwt kijkers voor de inhoud van de serie

Met de video willen ze mensen ook aanzetten om hulp te zoeken.

13 Reasons Why
Foto: Photo News

Het eerste seizoen van ‘13 Reasons Why‘ kreeg heel veel positieve reacties, maar ook heel wat negatieve. Velen waren namelijk bang dat de serie zou aanzetten tot meer zelfdoding. Gelukkig komt er toch een tweede seizoen, maar dit keer is de cast voorbereid, en daarom stuurde ze een waarschuwingsvideo de wereld in.

We begrijpen waarom veel mensen commentaar hadden op het eerste seizoen van ‘13 Reasons Why‘. Toch is het geen reden om de Netflixserie helemaal af te schrijven, zolang het onderwerp goed aangepakt wordt. En dat hebben ook de makers begrepen. De cast nam voor het tweede seizoen namelijk een sensibiliseringsvideo op.

Invloed van de serie

Enkele hoofdrolspelers, onder wie Dylan Minnette aka Clay JensenKatherine Langford aka Hannah BakerAlisha Boe aka Jessica Davis en Justin Prentice aka Bryce Walker, waarschuwen voor de invloed van de serie:

’13 Reason Why is een fictionele serie die zware en echte onderwerpen aanpakt, zoals seksuele aanranding, drugsmisbruik en zelfmoord. Door aandacht te geven aan die kwesties, hopen we dat onze serie een conversatie kan helpen starten. Maar als je zelf met deze problemen worstelt, is de reeks misschien niet goed voor je of kijk je misschien beter samen met een volwassene die je vertrouwt. Als je ooit het gevoel hebt dat je wil praten, ga dan naar een ouder, een vriend, een schoolbegeleider of een volwassene die je vertrouwt, bel een lokale hulplijn of surf naar 13ReasonsWhy.info. Vanaf het moment dat je erover praat, wordt het gemakkelijker.’

Crisislijn

Toch werd de video niet zo positief onthaald. Het commentaar van velen luidt dat de video eigenlijk vóór het verschijnen van het eerste seizoen had moeten verschijnen. Daar kunnen de makers nu jammer genoeg niets meer aan veranderen. Toch is er nog een suggestie; volgens een Twittergebruiker zou elke aflevering moeten beginnen en eindigen met het nummer van de crisislijn. Hopelijk volgen de makers die raad op!

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem en gratis bellen naar de zelfdodingslijn via het nummer 1813. Op www.zelfmoord1813.be kan je ook chatten met een hulpverlener.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.