Home Fun ZIEN: Disney kondigt cast aan van nieuwe live-actionversie van ‘Aladdin’

ZIEN: Disney kondigt cast aan van nieuwe live-actionversie van ‘Aladdin’

Aladdin
Foto: Disney

Na ‘Dumbo‘ en ‘The Lion King‘ plant Disney opnieuw een live-actionversie van een filmklassieker uit onze kindertijd, namelijk ‘Aladdin‘! Gisteren werd de cast voor de nieuwe prent eindelijk bekendgemaakt, maar dat ging gepaard met heel wat commotie. Oeps…

Tweeduizend audities

De casting voor de remake van ‘Aladdin‘ was blijkbaar geen makkie. Vorige week schreef The Hollywood Reporter nog dat Disney met de handen in het haar zat, omdat ze niet de juiste acteur en actrice vonden om de hoofdpersonages van het Oosterse sprookje te vertolken. Meer dan tweeduizend (!) acteurs en actrices zouden auditie hebben gedaan voor de rol van Aladdin en Jasmine. Het was vooral de rol van Aladdin die een uitdaging bleek.

Regisseur Guy Ritchie (bekend van ‘Sherlock‘ én de ex-man van Madonna) was op zoek naar een acteur met Midden-Oosterse of Indische roots die kon acteren én zingen. Hij wou namelijk de originele personages alle eer aandoen.

Relatief onbekende cast

Die lijkt hij nu gevonden te hebben in Mena Massoud, een relatief onbekende, Canadese acteur met Egyptische roots. De rol van prinses Jasmine ging naar de Brits-Indische actrice Naomi Scott. Haar ken je misschien wel van de ‘Power Rangers‘-remake waarin ze Kimberly, ‘de roze Power Ranger’, speelde. En als we het duo naast elkaar zien, kunnen we ons toch wel voorstellen waarom ze net voor hen hebben gekozen. Picture perfect!

Commotie op sociale media

Vóór de cast van de ‘Aladdin’-remake bekend was, werd er op sociale media gegist naar mogelijke acteurs en actrices die de rol van Aladdin en Jasmine op zich konden nemen. Vele Twitteraars vonden het belangrijk dat beide acteurs Arabische roots hebben.

Eens bevestigd was dat Naomi Scott de rol van Jasmine zal spelen, was niet iedereen daar even gelukkig mee. Auwtch

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De opnames voor de film stonden gepland voor deze maand, maar zijn nu verzet naar augustus vanwege de moeilijke castingprocedure. Wij zijn benieuwd of dit invloed zal hebben op de pas verdeelde rollen… We hope not!

Intussen bevestigde Will Smith wel al dat hij de rol van Geest zal vertolken. En met zijn humor en acteerkunsten wordt het een succes no matter what!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.