Home Geen categorie A dream came true

A dream came true

A dream came true voor Abigail Gibbs (19). Zij schreef op haar 15e een boek en ze wordt nu al de nieuwe Stephenie Meyer genoemd! Een hele eer, want ze is zelf een echte Twihard. Speciaal voor jullie Fashionista’s geeft Abigail tips voor het schrijven van een boek.

1. Lees veel verschillende boeken om inspiratie op te doen, maar ook om te kijken wat er allemaal al is. Zo kom je niet met een verhaal dat al bestaat. Voor het boek Violet kreeg ik zelf heel veel inspiratie van de Twilight boeken, maar ik had een ander idee over vampiers. En toen dacht ik, waarom schrijf ik niet mijn eigen verhaal over vampiers?

“Er zijn heel veel jonge meiden die via het internet een boek hebben uitgebracht en daardoor bekend zijn geworden. Het voelt als een droom die uitkomt, maar je moet niet vergeten dat je er heel veel voor moet doen.”

2. Blijf doorschrijven. Ook al lukt het je niet om een verhaal af te maken, weet je niet meer wat je moet doen, begin gewoon met een ander verhaal en kom er later weer op terug of laat het gewoon liggen. Maar het is heel belangrijk dat je blijft schrijven! Op die manier vind je jouw manier van schrijven en jouw voice in de schrijfwereld.

3. Vermijd ‘Mary Sue’s’, een cliché persoon in je verhaal. Als er in elk boek dezelfde soort personen voorkomen is het niet meer bijzonder. Hierdoor kan je veel lezers kwijtraken. Kom met iets nieuws!

Good luck meiden met het schrijven van jouw boek!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.