Home Geen categorie App herontdekt: Geocaching

App herontdekt: Geocaching

Ik vind het heerlijk om te wandelen, zeker nu het herfst is. Om mijn wandeltochten wat spannender te maken kwam een vriendin met de app Geocaching. Ik kon mij herinneren dat ik deze ooit in 2013 had geïnstalleerd maar er verder niks mee had gedaan. Nieuwsgierig ben ik weer met de app begonnen en ik kan je vertellen, ik ben verslaafd aan de app! Ben jij nu nieuwsgierig naar Geocaching? Lees dan verder.

Wat is Geocaching?
Geocaching is eigenlijk een moderne vorm van schat zoeken. Anderen hebben op verschillende plaatsen een schat ( een cache ) verstopt  die je kunt vinden met de coördinaten die je via de app krijgt. Deze schatten kunnen echt overal liggen! Zo heb ik er zelfs een in Disneyland gevonden en een tijdens mijn weekendje in Londen.

foto3

Via de website  maak je een account aan en download je de app. Zo simpel als wat! Met de gps-functie op je mobiel laat de app jou de kaart zien van de omgeving waar jij bent. Op de kaart krijg je groene stippen te zien van plekken waar de schatten liggen en hoeveel meter je ervan af bent. Er zijn verschillende caches die je kunt zoeken. Traditional geocache is de simpelste waarmee ik ben begonnen. Als je wat meer ervaring hebt dan kan je een Multi geocache te doen of de Mystery geocache/Puzzle cache. Hierbij moet je een puzzel of raadsel oplossen om achter de coördinaten te komen. Er zijn nog genoeg  geocaches die je op de website terug kunt vinden. Hiervoor moet je helaas wel betalen.

foto4foto5

Wanneer je met de zoektocht wilt beginnen, ga je op pad. Je volgt de richting die je via je GPS systeem doorkrijgt en ziet hoever je ervan-af bent. Ook wordt er via de app aangegeven hoe moeilijk de schat ligt verstopt of hoe klein de schat is. Soms zit er ook een hint bij om het voor jou wat gemakkelijker te maken om de schat te vinden. Maar wat is zo’n schat nu eigenlijk? Elke caches heeft een logboek waarin jij jouw naam en de datum schrijft. Bij sommige cache is het de bedoeling dat je kleine goodies achterlaat en omruilt, super leuk! Vervolgens kun jij jouw gevonden cache registreren op de website zodat je kunt bijhouden hoeveel je er al hebt gevonden.

Ik ben nu al een tijdje bezig met deze app en heb in totaal 15 schatten gevonden. Ik vind het een super-leuke manier om buiten actief bezig te zijn en je ontdekt zo ook nog eens mooie plekjes.

Lijkt het jou leuk om deze app te proberen? 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.