Home Geen categorie Beauty Do’s & Don’ts in het Vliegtuig

Beauty Do’s & Don’ts in het Vliegtuig

Nog maar een paar weken en dan is het ein-de-lijk zomervakantie. Misschien ben jij wel één van de lucky ones die haar lichaam mag bruinen in de verre zomerzon. Maar erm: vergeet je ook niet even in het vliegtuig goed voor je huid te zorgen? Dit zijn de beauty do’s & don’ts in het vliegtuig.

Yep. Een ritje in het vliegtuig is echt killing voor je huid. Zelfs als je vlucht nog geen uur duurt, kan het al veel gevolgen hebben van je o-zo goed verzorgde huidje. Dit kun je in het vliegtuig beter doen én laten.


BB Cream – Klinkt als de droomcombinatie toch: verzorging en een egaal tintje in één tube? Think again. Vele BB creams bevatten veel uitdrogende ingrediënten, zoals alcohol. Sowieso niet de beste optie als je met beide benen op de grond staat, maar al helemaal niet als je je kilometers in de lucht bevindt. Check dus even het ingrediëntenlijstje van jouw favoriete BB cream. Bevat deze alcohol? Even skippen en kies voor een voedend alternatief. In mijn geval: Vitamine E Cool BB Cream (The Body Shop, €18).


Ik snap het. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je je vakantieliefde al in het vliegtuig tegen het goddelijke lijf loopt. En dan moeten je lippen er natuurlijk kissable uitzien. Vergeet lipstick! Smeer voor vertrek een dikke laag vaseline op je lippen. Dit geeft je ze niet alleen een mooie glans, maar voorkomt ook dat je de rest van de week met velletjes op je lippen hebt zitten. En nee: dat is niet sexy.


Ik zou liegen als ik zeg er ‘totaal géén probleem mee te hebben’: make-up loos rond huppelen. Maar wil je je huid een plezier doen, dan is dit echt the way to go in het vliegtuig. Laat die compact powder eens liggen (want: werkt uitdrogend) en smeer je huid in met een verzorgende dag- of nachtcrème. Zeker producten met kokosolie en aloë vera zijn erg aan te raden (Martje schreef er al eens eerder over: zie hier en hier).


Wil je écht écht écht niet make-up loos het vliegtuig in? Kies dan voor vloeibare producten in plaats van poeders. Dit zorgt ervoor dat je huid minder snel uitdroogt en klaar is voor de zomerzon. Laat die vakantie maar beginnen!

Wat zijn jouw beauty do’s en don’ts in het vliegtuig?

Pssst! Koop deze verzorgingsproducten belastingvrij op het vliegveld. Niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook een ideale manier om tijd te doden (SHOPPEN!!!).

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.