Home Geen categorie HAIR: messy boho braid

HAIR: messy boho braid

Woehoe! De zomer staat voor de deur! Zomerse vlechten zijn dan ook helemaal hot dit jaar. Ik geef mijn vlecht een messy-boho twist. Kijk verder hoe je deze maakt!

DSC_0281

Ik begin – zoals gewoonlijk – met het uitborstelen van mijn haar. De voorste twee plukken laat ik los hangen, want deze gaan op het einde over het elastiekje heen.

DSC_0286

In het midden van mijn haar maak ik een paardenstaart en deze zet ik vast met een doorzichtig elastiekje.

DSC_0290

Ik verplaats mijn staart een beetje naar de linkerkant van mijn hoofd, zodat ik er goed bij kan. Hierdoor hangt de vlecht ook uiteindelijk meer over je schouder. Ik begin met het vlechten zoals iedereen kent, gewoon een normale French-braid. Ik vlecht ongeveer 3 slagen, zoals je hier op de foto ziet.

DSC_0298

Na 3 slagen ga ik over op een andere vlechttechniek: de vissengraatvlecht. Je vlecht bij de vissengraat niet meer met 3 strengels, maar met 2. Wanneer je de vissengraatvlecht nog niet kent, laat het even achter in een berichtje!

DSC_0299DSC_0305

De vissengraat maak ik af tot ongeveer 5 cm en daarna ga ik weer verder met de normale French-braid techniek. Deze stappen herhaal je net zolang je geen haar meer over hebt.

DSC_0316

Als je de vlecht goed hebt vastgezet, gebruik je de voorste plukjes. Pak een plukje en wikkel deze om je elastiekje heen. Doe dit ook aan de andere kant. Je elastiekje is hierdoor onzichtbaar en het geeft net die extra-touch.

DSC_0325

Voor een echte messy uitstraling maak je de vlecht losser door hem uit elkaar te trekken.Dit doe je met twee handen tegelijkertijd en vanuit binnen. Je kunt zelf bepaling hoe ver je de vlecht lostrekt.

DSC_0351

Klaar! Deze vlecht is heerlijk voor de aankomende zomermaanden. Let the summer begin…

Ben je niet zo goed in het maken van een vissengraat vlecht? Bekijk dan deze Braid-in-Braid tutorial.

Vind jij hartjes prints net zo leuk als ik? Check dan deze items!

Schermafbeelding 2015-05-06 om 19.32.53Schermafbeelding 2015-05-06 om 19.40.27Schermafbeelding 2015-05-06 om 19.37.40

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.