Home Geen categorie HAIR: vlechten voor dummies

HAIR: vlechten voor dummies

Vlechten maken is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Voor de één is het makkelijker weggelegd dan voor de ander. Ik neem je mee met ‘Vlechten voor dummies’. Vandaag laat ik zien welke vlecht term bij welke vlecht hoort… Fishtail, Dutch Braid, Waterfall, Braided Twist… Whút!? Ik laat het je zien! 

Schermafbeelding 2015-11-03 om 09.54.11

Dutch Braid

Schermafbeelding 2015-11-03 om 09.43.48

De Dutch Braid is niets meer en niets minder dan een normale vlecht. Dit is een vlecht met drie strengels die je om en om met elkaar verwisselt. Je kunt een Dutch Braid als een normale losse vlecht dragen, maar je kunt hem ook invlechten. De Dutch Braid heeft zijn naam te danken aan Nederlandse kaasmeisjes met twee vlechten… een eigen naam, dat is nou toch eens leuk!Hier kun je nog even teruglezen hoe je deze vlecht maakt.

DSC_0858

De Fishtail, of ook wel vissengraatvlecht, is een vlecht waarbij je omgekeerd vlecht. Je wisselt je strengels niet met elkaar af zoals de Dutch Braid, je vlecht van buiten naar binnen. En tja… de naam zegt het al: het ziet eruit als een vissengraat! De Dutch Braid en Fishtail lijken heel erg op elkaar, maar toch zie je een groot verschil! Ben je even vergeten hoe het ook alweer moet? Bekijk hem hier!

DSC_0585

De Waterfall Braid maakt haar naam zeker waar. Zoals je op de foto ziet is het echt een waterval van haarstrengels. Dit creëer je door elke keer een strengel te laten vallen als je aan het invlechten bent. Deze vlecht kan heel goed gedragen worden bij zowel lang als kort haar. Check hier de tutorial!

DSC_00752

Braid in Braid… eh wat?! Vlechten in een vlecht? Ja, dat is zeker mogelijk! Deze vlecht bestaat uit allemaal verschillende vlechten en dat zie je direct terug in de structuur van de vlecht. Door drie losse vlechten te maken en daarna één vlecht creeer je dit effect. Check de tutorial hier!

Deze vlechten zijn de meest gekozen vlechten. Natuurlijk is er nog ontzettend veel meer mogelijk maar dit is de basis. Een Side Dutch Braid? De naam zegt het natuurlijk al: een Dutch Braid aan de zijkant! Gelukkig weet jij nu precies wat een Dutch Braid en een Fishtail is ;-).

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.