Home Geen categorie Handige apps voor je studie

Handige apps voor je studie

Voor de meeste van jullie begint school steeds dichter bij te komen. Of we het nou leuk vinden of niet. Je moet je boeken weer bestellen, schoolspullen inslaan enz. In mijn geval download ik altijd een paar handige apps op mijn mobiel voor tijdens het studeren. Vandaag deel ik met jullie een paar van mijn favoriete apps.

Wunderlist
Wunderlist is mijn favoriete app. Ik gebruik de app dan ook al een hele tijd op zowel mijn mobiel als laptop. Met Wunderlist kan je handige to do lijstje maken in categorieën en vervolgens afstrepen. Zo heb ik er bijv. een voor studie, werk, huishouden en overige. Het werk voor mij zoveel fijner dan een handgeschreven to do lijstje. Mijn mobiel heb ik altijd bij me dus ik kan gemakkelijk weer een taak aan mijn to do lijstje toevoegen wanneer ik onderweg ben.

Pomodoro
Dit is een super fijne app als jij je goed wilt blijven concentreren op het studeren.Deze app is een soort van kookwekker. Met de app leer je in blokken. Je leert 4x 25 minuten, met daartussendoor 5 minuten pauze. Na 4 pomodoros, mag je een langere pauze voor jezelf nemen, zo rond de 30 minuten en dit doe je totdat je de taken af hebt. Met de app kun je de tijden ook zelf instellen, maar ze raden je zelf de 20 minuten aan. Voor mij werkt deze app ontzettend fijn en kan ik het daarom ook zeker aan andere aanraden! Ik zet op mijn mobiel dan ook altijd de wifi uit anders raak ik veel te snel afgeleid.


Evernote
Evernote is een handige app voor tijdens de lessen. Persoonlijk vind ik het fijn om notitie’s van de lessen ook in mijn mobiel te hebben staan, aangezien ik aantekening altijd snel kwijt raak. In Evernote kan je bij je notitie ook gemakkelijk foto’s en geluid toevoegen.  Ben je klaar met notuleren, dan wordt je tekst naar de cloud gestuurd zodat je hem ook op je pc, Mac en/of iPad kunt terugvinden. Door deze app hoef ik ook veel minder schriften en notitieboekjes mee te slepen.

Appic Planner
Deze app is super handig wanneer je een project moet maken in een groep. Je kan als groep een takenlijst maken en de vooruitgang van elkaar bekijken. Zo kun je elkaar makkelijk helpen en notificaties naar elkaar versturen. In deze app heb je ook leuke ‘motivaties’ die je naar elkaar kunt sturen zoals: ‘Kick-a-butt’ of ‘Like a boss’. Dit kun je bijv. naar iemand versturen die zijn taken nog niet af heeft. Wanneer je als groepslid een taak afkrijgt krijg je er ook nog eens punten voor. Zo kun je op een leuke en makkelijke manier met elkaar samenwerken!

Welke apps gebruiken jullie voor je studie? Lees hier nog meer studietips.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.