Home Geen categorie Hoe combineer je bloggen met school?

Hoe combineer je bloggen met school?

Een fashion blog bijhouden is hartstikke leuk, maar het vereist ook veel tijd, energie en discipline. Veel meiden combineren dit ook nog eens met een opleiding. Zelf schrijf en fotografeer ik voor deze artikelen naast mijn studie. Ik deel ik mijn vier tips met jullie om het makkelijker te maken!

#1 | Neem ALTIJD jouw laptop mee
Hoe vaak gebeurt het nu dat je tussenuren hebt? Waarschijnlijk vaak, vooral als je een HBO studie volgt! Deze uren kun je perfect benutten voor het schrijven van een artikel. Als je niet geconcentreerd genoeg bent of inspiratieloos, kun je altijd alvast een aantal foto’s bewerken. Neem altijd jouw laptop mee als je de deur uit gaat, zo kun je overal werken. Een eigen laptop bezitten is wel zo handig, zo kun je gemakkelijk bij de bestanden die je nodig hebt. Heb je nog geen laptop? Geen stress. Begin met de middelen die je wel tot je beschikking hebt. Werk op de computer thuis of op school. Ik zou je wel aanraden om te sparen. Je hebt laptops van verschillende merken en in diverse prijs categorieën.

#2 | Deadlines en grenzen
Nu we het hebben gehad over het benutten van tussenuren, komen we gelijk aan bij de tip over plannen. Sommigen zijn er handig in, anderen zijn compleet nieuw met plannen. De grootste twee tips die ik jou kan geven op het gebied van plannen, is dat je voor jezelf deadlines moet maken en ook grenzen moet stellen. Zodra je dit niet doet, verlies je het overzicht. Met deadlines bedoel ik dat je voor jezelf moet bedenken wanneer je iets af moet hebben (zodat het bijv. op tijd online kan gaan), en met grenzen stellen bedoel ik dat je bijvoorbeeld niet teveel tijd extra tijd aan je blog gaat werken. Je studie mag er niet onder leiden. Dus als je bedacht hebt om een dagje te leren, is het niet de bedoeling dat je alsnog foto’s gaat maken voor je blog. En omgekeerd. Zorg ervoor dat je dit doet op het moment die je daarvoor hebt uitgekozen. Het is soms moeilijk maar je moet de zelfdiscipline hebben om jezelf ertoe te zetten op het juiste moment.

#3 | Vaste dagen
Als jouw rooster dit toestaat, plan dan voor jezelf vaste dagen in. Bijvoorbeeld een geschikt moment in de week om foto’s te schieten. En een moment waarop je ruimte  genoeg hebt om geïnspireerd te raken, zodat je goede teksten kan schrijven. Neem dit niet te licht. Als je ergens op de dag tussen een druk schema een half uurtje vrij maakt, gaat het moeilijk. Je voelt dan misschien sneller druk om snel iets te bedenken. Zorg ervoor dat je genoeg tijd vrij maakt!

#4 | Een (online) notebook 
Als blogger is het essentieel om altijd een leuke notebook bij je te hebben om ideeën in op te schrijven. Inspiratie kan overal vandaan komen. Als ik een inspirerend artikel of website tegenkom, sla ik die op in “leeslijst” in Safari. Een ander handig programma of app, is Pocket. Een handige tool om al jouw websites op één plek op te slaan waar je vervolgens overal bij kunt.

Hopelijk zie je de bomen nu weer door het boos heen! Het combineren van een blog met een opleiding is moeilijk maar niet onmogelijk. Serena Verbon vertelde zo eens over hoe ze tot 03:00 ‘s ochtends zat te bloggen en vervolgens om zeven uur moest opstaan om naar school te gaan. You can do it too!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.