Home Fun Wow! Dit zijn 7 van de allercoolste achtbanen ter wereld

Wow! Dit zijn 7 van de allercoolste achtbanen ter wereld

achtbanen
Foto: sixflags.com
Tegenwoordig is er een feestdag voor alles, maar die van vandaag vinden we wel een leuke: het is Rollercoaster Day! Tijd om kippenvel te krijgen bij een opsomming van de meest angstaanjagende, zotte, cray cray attracties in de hele wereld.

1. Kingda Ka in Six Flags Great Adventure, New Jersey

achtbanen

Verbaast het je dat deze vrije val van 127 meter de allerhoogste ter wereld is? Denk daar nog eens snelheden van meer dan 200 km/u bij en wij plassen al een klein beetje in onze broekjes.

2. The Gravity Max in Lihpao Land Discovery World, Taiwan

achtbanen

Zie je het karretje met mensen erin daarboven bengelen? Dat stukje achtbaan zal helemaal verticaal komen te staan, waardoor het aansluit op de rest van de achtbaan. Wanneer de remmen losgelaten worden, vallen de waaghalzen in de attractie in een hoek van 90 graden naar beneden.

3. Intimidator 305 in King’s Dominion, Virginia

achtbanen

Als je dacht dat de eerste afdaling van de Typhoon in Bobbejaanland al eng is, moet je de video hieronder eens bekijken. De Intimidator valt 91,4 meter (!) zo goed als loodrecht naar beneden. De rest van de rit is wel oké, maar vooraleer je bekomen bent van die eerste afdaling ben je alweer aangekomen, denken wij dan.

4. Galactica (voordien Air) in Alton Towers, Engeland

achtbanen

Wat de Galactica zo speciaal maakt, zijn niet de loopings, maar de houding waarin je ligt/hangt. Soms hang je als een soort Superman met je buik naar beneden, enkel tegengehouden door het harnas. Wanneer het karretje omdraait, lig je wat naar de lucht te staren. Kwestie van totaal niet te weten waar je bent.

5. Sky Scream in Holiday Park, Duitsland

achtbanen

In de categorie ‘rare attracties’ komt deze sowieso op nummer één. Vooral de start van de Sky Scream is speciaal, maar dan zijn er ook nog volledig verticale draaien naar beneden en naar boven en nog andere rare kronkels. Je ziet het al aan de vorm van de attractie: voor een unieke achtbaanervaring, moet je naar Haßloch.

6. Formula Rossa in Ferrari World, Abu Dhabi

achtbanen

Het zal je niet verbazen dat de allersnelste achtbaan ter wereld in Ferrari World in de Verenigde Arabische Emiraten staat.Met z’n 240 km/u stak de Formula Rossa een paar jaar jaren geleden de Kingda Ka (zie hierboven) voorbij, die tot 206 km/u behaalde. Hoe hilarisch moeten de foto’s die tijdens een ritje op de Formula Rossa getrokken worden wel niet zijn?

7. Steel Dragon 2000 in Nagashima Spa Land, Japan

achtbanen

Meestal is een ritje op een achtbaan voorbij voor je het weet. Niet in de Steel Dragon 2000. Deze Japanse attractie – niet voor niets de langste ter wereld – is zo lang, dat je er bijna drie minuten van kan genieten. Of drie minuten afzien, dat kan ook.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.