Home Beauty YES: dankzij deze supersimpele tips zijn je acnelittekens voorgoed verleden tijd

YES: dankzij deze supersimpele tips zijn je acnelittekens voorgoed verleden tijd

Foto: We Heart It
Een van de allerslechtste gewoontes die je kan hebben, is aan je huid prutsen – maar wij zijn ook guilty as charged. Vaak is de drang opeens daar en heb je vijf minuten later opeens van je gezicht een slagveld gemaakt – met vervelende ontstekingen en vooral littekens tot gevolg. Maar daar valt wat aan te doen, als je rekening houdt met de volgende tips. Goed lezen, dus!

Toegegeven: het vervagen van littekentjes draait vooral om één ding, en dat is geduld. Maar aangezien we dat niet bepaald hebben, zijn er altijd een paar tips & tricks die het proces wat zullen versnellen. #lifehack, enzo.

1. Exfolieer

Gebruik producten die AHA of BHA-zuren bevatten om je huid egaler en gladder te maken. Ook een combinatie van de twee zuren zou ervoor zorgen dat je een zichtbaar gladder velletje hebt. Let er wel op dat je je huid mild scrubt en niet te hevig zit te boenen, want dan bestaat de kans dat je de littekentjes kapot scrubt.

2. Bescherm je huid altijd tegen de zon

Te veel zon is echt not done voor je littekens, waardoor ze amper of zelfs niet meer verdwijnen. Daarnaast kan de zon zelfs nog meer schade aan je huid aanrichten of je littekens verergeren, doordat de zon je pigmentproductie versnelt. Draag daarom altijd en overal zonnebescherming, zelfs wanneer het buiten bewolkt is. Pinky promise?

3. Kies producten die rijk zijn aan vitamine C

Vitamine C is een wondermiddeltje voor acnelittekentjes, omdat het ontstekingen tegengaat en pigmentophopingen zou vervagen. Daarnaast zorgen de vitamientjes voor een hele stralende teint – what’s not to love?

4. Zoek raad bij een professional

Hé, het is oké om bij een ander hulp te vragen. Sommige littekentjes zijn helaas zo hardnekkig, dat je ze zelfs met tien liter vitamine C nog niet weg krijgt. Wanneer dat het geval is, kan je bij een professional te raad gaan. Behandelingen zoals IPL of microdermabrasie zouden héél effectief zijn in de strijd tegen littekens, maar het zijn natuurlijk geen DIY-projectjes. Met je huid moet je voorzichtig omspringen!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.