Home Celebs Celebrity Beauty Zó komt Selena Gomez aan haar killer body

Zó komt Selena Gomez aan haar killer body

selena gomez
Bron: Pinterest
Confession: wij zijn één van Selena Gomez‘ 80,8 miljoen (!) volgers op Instagram en worden bij elke foto die ze post een beetje verliefder op haar. Dat haar, die lippen, dat lichaam: wauw! Selena’s personal trainer Amy Rosoff verklapte onlangs hoe de 23-jarige zangeres aan haar killer body komt. En wij noteerden vlijtig. 

Body shaming 

Vorig jaar werd Selena Gomez nog het slachtoffer van body shaming – de term die gebruikt wordt wanneer er gemene dingen worden gezegd over je lichaam – nadat er paparazzifoto’s  waren opgedoken van Selena op het strand. Ze reageerde op haar haters met deze foto én sterke boodschap:

I love being happy with me yall #theresmoretolove 😂

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Sinds 2015 werkt Selena samen met personal trainer Amy Rosoff voor haar dagelijkse fitnessroutine. Het begon met drie tot vijf dagen per week, maar naarmate de start van haar wereldwijde Revival-tour dichterbij kwam, trainde ze maar liefst zeven dagen per week en dat twee uur lang!

Goed eten en veel bewegen is veel belangrijker dan de cijfers op je weegschaal.

Uiteraard hebben wij het geld niet om een sportcoach onder de arm te nemen, maar misschien moet je Amy’s tips voor een gezonde levensstijl toch even lezen.

1. Weeg jezelf niet

Mornings!❤️

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Ik heb haar nooit gewogen”, zegt Amy. “Ik geloof daar niet in. Goed eten en veel bewegen is veel belangrijker dan de cijfers op je weegschaal.”

2. Af en toe zondigen màg!

Routine

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Volgens Amy is ongezond eten volledig afzweren niét goed. ‘Dat heeft geen zin, al geloof ik wel dat je het met mate moet eten. Af en toe een ijsje kan geen kwaad. Het leven is te kort om niet te genieten van al dat lekkers. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik Selena aanmoedig om een tussenstop te maken in de McDonalds!’

3. Minder fast food, meer ‘whole food’

‘Whole foods’ zijn onbewerkte natuurproducten zoals wortels, bladgroenten en noten, maar ook vlees, vis, eieren en melk. Amy zorgt ervoor dat Selena meer organisch voedsel eet in plaats van fast food. “Selena is verzot op fast food. Als ik op de tourbus stap en de geur van hamburgers ruik, gooi ik die meteen in de vuilnis en geef ik haar een wortel met hummus, haha.”

Volgens Amy hebben die gezonde eetgewoonten enorm geholpen in het shapen van haar lichaam. “Selena kweekt heel snel spieren. Als we bijvoorbeeld op woensdag en donderdag buikspieroefeningen doen, zie je diezelfde vrijdag al een enorm verschil.”

Dit is wat Selena eet in één dag:

Ontbijt: een gezonde burrito met daarin een roerei, chorizo, avocado, rijst en bonen, of Griekse yoghurt met granola.

Foto: Pinterest

Lunch: een power salad van kalkoen, avocado en bonen met een zelfgemaakte dressing van olijfolie, mosterd, citroensap en rodewijnazijn.

Foto: Pinterest Cosmopolitan

Avondeten: een grote kom terriyaki – gebakken vis of vlees – met komkommer, zalm of kip, avocado en rijst (of sushi).

Foto: Pinterest

Voordat Selena het podium opgaat, drinkt ze soms ook nog een groene smoothie met daarin komkommer, wortel, gember en boerenkool. Lekker klinkt het in ieder geval niet, maar gezond is het wel!

Foto: Pinterest

4. Beweeg veel 

My new @adidasneolabel collection. Probably one of my favorites.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

“De beste manier om je lichaam en je spieren bezig te houden, is om verschillende oefeningen uit te voeren. Ik vind afwisseling heel belangrijk in sport”, zegt Amy. Selena wisselt cardio af met pilates en yoga. Ook gaan ze soms met de hele dance crew trainen in de natuur.

5. Veel stretchen is de boodschap

“Stretchen kan helpen om jezelf te ontladen van alle stress. Sinds Selena werkt aan haar lenigheid, kan ze dingen beter loslaten”, aldus Amy.

6. Water, water, water

Foto: Pinterest

“Ik geloof heel erg in de kracht van water. Ik deel altijd flesjes water uit aan iedereen”, zegt Amy. Selena zei laatst in het Amerikaanse magazine Vogue dat ze àltijd een flesje water bij de hand heeft. “Ik heb er zelfs één in mijn badkamer staan omdat ik vroeger echt niet genoeg water dronk”, aldus de popzangeres.

7. Heb zelfvertrouwen 

“Als je je goed voelt in je vel, straal je dat ook uit“, vindt Amy.

8. Een gezonde geest in een gezond lichaam

@revivaltour

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Omdat Amy gelooft dat een gezonde geest net zo belangrijk is als een gezond lichaam, zoekt ze tijdens Selena’s concerttournee mooie plekjes uit om te trainen. “Het is fijn om je af en toe te omringen door de natuur. Vaak zit je namelijk ‘opgesloten’ in een hotel of in een bus. Nadat we twee uur lang getraind hadden in de buurt van Sacramento, een plaats in Californië, zijn we even blijven staan om een waterval te bezichtigen en tot rust te komen. Gezondheid, fitness, voeding – de combinatie tussen die drie is enorm belangrijk. De één kan niet zonder de ander”, besluit Amy.
Nog meer leesvoer voor je body: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.