Home Gezichtsverzorging 15 slechte gewoontes voor je huid

15 slechte gewoontes voor je huid

Er zijn heel veel dingen slecht voor je huid. Je zult verbaasd staan als je ziet hoeveel van de onderstaande dingen die jij doet, niet goed voor je huid zijn. In dit artikel laat ik je 15 slechte gewoontes voor je huid zien.


#1Te veel make-up


Door een overdosis make-up gaan je poriën dichtzitten waardoor je huid sneller oud wordt, en waardoor je meer onzuiverheden kunt verwachten.

#2 Alcohol

Alcohol zorgt ervoor dat je huid gedehydreerd (= erg droog) wordt. Na een leuk avondje uit kun je beter je huid insmeren met crème. En als je elke dag een alcoholisch drankje drinkt, gaat je huid hier zeker last van krijgen op latere leeftijd.

#3 Stress

Stress is slecht voor alles, en dus ook voor je huid. Niet alleen kan het vlekken, sufheid, en huiduitslag veroorzaken, maar ook (diepe) stress-lijnen zijn een gevolg van stress. Don’t worry, don’t hurry dus!

#4 Oeps! Haarproducten in je gezicht

Haarproducten zijn niet bestemd voor je gezicht en ze hebben dus ook geen goed effect op je gezichtshuid. Scherm je huid goed af voordat je flink gaat sprayen.

#5 Te weinig slaap

Als je je 8 uurtjes per nacht pakt, zul je er niet alleen fris uitzien, maar het zorgt ook voor het hydrateren van de huid! Weinig slaap zorgt voor een doffe huid en verstopte poriën. Slaap lekker!

#6 Zout

Helaas, de meeste (lekkere!) snacks zijn superslecht voor je. Zoute chips en popcorn zorgen ervoor dat je huid erg droog en duf wordt.

#7 Te veel scrubben

Als je je huid te vaak scrubt, haal je belangrijke oliën en bacteriën van je huid. Je huid gaat hierdoor veel talg produceren, waardoor je verstopte poriën krijgt en soms ook een puistjes ontwikkelt. 1 keer per week scrubben is het beste.

#8 Cafeïne

Door elke ochtend een kopje koffie te drinken ontstaan er sneller rimpels. Kun je de dag niet zonder koffie beginnen? Drink dan ook lekker veel water om de koffie ‘weg te spoelen’.

#9 Slapen met make-up

Laat thuis na een avondje stappen? Te moe om je make-up ervanaf te halen? Ik snap het gevoel, maar toch moet je even een paar minuutjes vrij maken om je make-up eraf te halen. Door onder andere foundation gaat je huid verstoppen. Je huid zal je dankbaar zijn!

#10 Een maaltijd overslaan

Door een maaltijd over te slaan droogt je huid sneller uit, waardoor je huid ook sneller oud wordt. Je huid houdt vooral van vitamine C, B3 en A.

#11 Te weinig water drinken

Door veel water te drinken krijgt je huid een gezonde gloed. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor je minder kans hebt op puistjes of andere onzuiverheden.

#12 Roken

Door te roken ontwikkel je een vlekkerige huidskleur met diepe rimpels. Volgens onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek zorgt elke 10 jaar dat je rookt een extra huidveroudering van 2,5 jaar… (bron: Plastic and Reconstructive Recovery)

#13 Te veel suiker

Suiker is voor zo veel dingen slecht, denk bijvoorbeeld alleen al aan je tanden! Maar ook voor je huid heeft het een negatief effect. Te veel suiker zorgt voor een aantasting van de collageen in je huid.

#14 Bellen

Hoeveel bacteriën zitten er wel niet op een mobiel?! Deze bacteriën kunnen voor onzuiverheden zorgen. Maak je mobiel dus regelmatig goed schoon, of houd je mobiel ver bij je gezicht vandaan!

#15 Puistjes uitknijpen

Je kunt het beste gewoon nooit aan je gezicht zitten. Er zitten veel bacteriën op je hand die je zo in je huid drukt: wat nog meer puistjes als gevolg heeft.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.