Home Love Daten 5 manieren om een saaie date toch nog leuk te maken

5 manieren om een saaie date toch nog leuk te maken

En wie weet wil je die jongen zelfs nog terugzien!

saaie date
© Getty

Een date is altijd superspannend, want je weet nooit of het leuk zal zijn of net enorm zal tegenvallen! Heel wat meisjes hebben vooral schrik voor een saaie date en stressen hier enorm over. Toch is dat niet het einde van de wereld, want voor alles bestaat een oplossing! Wij hebben 5 tips die een saaie date leuk kunnen maken. En wie weet wil je die jongen zelfs nog terugzien!

1. Verander het plan

Een gemakkelijke manier om jouw boring mood tijdens je date te redden, is veranderen van plan. Lopen jullie in een park en vind je dat eigenlijk enorm saai? Stel dan voor om iets te gaan doen waar meer actie voor nodig is! Je hoeft echt niet bang te zijn om je mening te laten horen. Integendeel, je date zal zelfs blij zijn dat je een meisje bent dat weet wat ze wil!

2. Zoek vrienden op

De spanning tussen jou en je date gaat vaak weg als er nog andere mensen bij zijn. Spreek daarom op het eerste afspraakje af met een ander koppel of met enkele vrienden. Zo vermijd je awkward stiltes! Zorg er wel voor dat je je date niet volledig uit het oog verliest terwijl je aan het praten bent met anderen.

3. Stel jezelf open

Een gesprek voer je nog steeds met twee. Als een van jullie tweetjes of jullie allebei heel weinig vertellen, is het natuurlijk onmogelijk om een boeiend gesprek te voeren. Stel je open op en deel verhalen en gedachten met je date. Communicatie is de enige manier om elkaar echt te leren kennen en daarvoor dient een date toch?!

4. Doe een spelletje

Als je niets meer hebt om over te praten, kan de date snel saai worden. Stel daarom voor om een spelletje te spelen. Bijvoorbeeld: jij vertelt twee waarheden en een leugen over jezelf en hij moet raden wat de leugen is. Zo kom je uiteindelijk ook veel te weten over elkaar. En je kan nog eens goed lachen ook!

5. Ga iets geks doen

Een date is niet saai als jullie iets doen wat jullie normaal nóóit zouden doen. In plaats van iets te drinken of naar de bioscoop te gaan, kan je bijvoorbeeld gaan klimmen of een kookles volgen. Wees creatief met je ideeën en ontdek wat jullie allebei leuk vinden!

Als deze tips niet werken om de date wat op te leuken, is het duidelijk dat het niets zal worden. Sluit de date daarom op een goeie manier af. Je date zal ook wel aanvoelen of het klikt of niet tussen jullie!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.