Home Guys 7 dingen die je moet weten over je eerste kus

7 dingen die je moet weten over je eerste kus

5. Je zal te veel nadenken: stop ermee

eerste kus
© Getty

Niets is zo spannend als die allereerste kus. Je hebt er eindeloos over gedroomd, je grote zus om tips gevraagd en romantische films gekeken ter inspiratie. Toch zijn er nog enkele dingen die je zeker moet weten voor je eraan begint.

1. Als je het niet echt wil, zal het niet leuk zijn

Het allerbelangrijkste: laat je eerste kus niet onder druk van anderen gebeuren. Als jij er niet klaar voor bent of het niet met die jongen wil doen, is dat jouw keuze. Je wil later niet terugkijken op een eerste kus die je eigenlijk helemaal niet wou.

2. Het wordt véél beter

Zélfs al ben je er helemaal klaar voor bent en doet je het met iemand die je erg leuk vindt, zal een eerste kus niet supergeweldigmegafantastisch zijn. Niemand is een natuurtalent als het om kussen gaat. Oefening baart kunst, dus zelfs die tweede kus zal al fijner zijn dan de eerste. Blijven oefenen!

3. Het gaat niet zoals in de films

In de films is alles perfect, in het echte leven not so much. Spiegel je niet te veel aan de romantische kusscènes in ‘If I Stay’ en ‘The Fault in Our Stars’ maar schrijf jullie eigen scenario. Misschien minder perfect, maar daarom niet minder mooi.

4. Het draait niet allemaal om de tong

Een eerste kus heeft niet per se veel tongactie nodig. Vermijd de wasmachinebeweging en duw vooral je tong niet tot helemaal vanachter in z’n keel. Je wil niet dat hij begint te kokhalzen tijdens jullie kus, right? Keep it simple is de boodschap.

5. Je zal te veel nadenken: stop ermee

Tijdens de kus zullen je gedachten alle kanten opgaan. Doe je het wel juist? Waar leg je je handen? Wanneer stop je eigenlijk? Hou op met nadenken en probeer te genieten.

6. Een goede kus hoeft niet superlang te zijn

Je hoeft echt geen minutenlang aan elkaars lippen te blijven hangen. Begin rustig met je hoofd een beetje achteruit te bewegen wanneer je wil stoppen, hij zal de hint wel begrijpen. Na een korte pauze, kan je al aan die tweede kus beginnen – die sowieso al beter zal zijn, remember?

7. Het zal een beetje awkward zijn achteraf

Ook al kennen jullie elkaar al goed, kan het momentje na de eerste kus heel even raar zijn tussen jullie twee. Je weet dan niet goed wat te zeggen of waar te kijken. Don’t worry, dat gaat snel weer over. Voor je het weet is kussen de normaalste zaak van de wereld!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.