Home Love Flirten 7 tekenen dat hij gewoon te verlegen is om een move te...

7 tekenen dat hij gewoon te verlegen is om een move te maken

4. Op sociale media durft hij wél flirten.

verlegen
© Getty

Je voelt dat die cutie uit je klas je echt leuk vindt, maar hij toont het niet. Of dat dénk jij toch. Eigenlijk is het overduidelijk, maar je moet de signalen die een shy guy stuurt gewoon leren lezen. En dan misschien toch zélf de eerste stap zetten.

1. Hij doet extra stoer met z’n vrienden.

Jongens weten niet beter en denken dat meisjes machogedrag leuk vinden. Vaak doen jongens die verlegen zijn over hun gevoelens dan ook extra stoer tegen je, omdat ze niet weten hoe anders je aandacht te trekken of indruk te maken. I know, dan zeggen ze dat wij moeilijk te begrijpen zijn, right?

2. Maar als je met hem alleen bent, doet hij lieve dingen voor je.

Dat kunnen heel kleine dingetjes zijn – misschien gewoon iets oprapen dat jij laten vallen hebt – maar het is wel opvallend dat die stoere boy plots plaats heeft gemaakt voor een gentleman. Schattig, toch?

3. Hij staart stiekem naar je.

Hij durft het misschien niet luidop zeggen, maar z’n lichaam liegt niet. Als hij je leuk vindt, zullen z’n ogen vaak op jou vallen. Glimlach eens lief wanneer je hem betrapt tijdens een staarmomentje, zo toon je hem dat je hem ook wel leuk vindt.

4. Op sociale media durft hij wél flirten.

Hij liket bijna al je foto’s, antwoordt op je snaps en begint soms een gesprekje op WhatsApp. Maar als je hem ergens tegenkomt of jullie elkaar zien op school, is het alsof je niet bestaat. Oké, het komt over alsof hij een eikel is, maar het is ook mogelijk dat zijn hart zo snel slaat wanneer hij je ziet dat hij niets meer kan zeggen of doen. Geef hem het voordeel van de twijfel en ga de rest van de checklist af om te beslissen welk van de twee het is.

5. Hij hangt vaak rond je vriendinnen.

Weer zijn er twee mogelijkheden: of hij is een player die ook met je vrienden flirt, of hij wil gewoon via hen met jou in gesprek raken. Als je de vorige puntjes kon afchecken, is de kans vrij groot dat het dat tweede is. Cute!

6. Hij is vaak bij jou in de buurt.

Niet op een stalkerige manier – hopelijk – maar op een ‘ik krijg vlinders in m’n buik als ik bij je in de buurt ben’-manier. Op feestjes staat hij dan ook toevallig in jouw zicht wat sexy te wezen en vooral veel plezier te maken met z’n vrienden. Toevallig…

7. Z’n vrienden doen een beetje gek als jij in de buurt bent.

Je hoort af en toeooooeeeh en ziet z’n vrienden hem stiekeme elleboogstoten geven wanneer jij voorbijkomt? Duidelijker kan niet. Dat betekent bovendien dat hij z’n vrienden over z’n crush heeft verteld en zich dus gevoelig heeft opgesteld, iets wat jongens niet snel doen. Yup, dit is the real deal!

Alles afgevinkt? Ga er zelf voor en flirt openlijk met hem dankzij deze tips. Want als je op zijn move moet wachten, kan het nog lang duren.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.