Home Guys BLOG: Mijn vriendje gaat vreemd, wat moet ik doen?

BLOG: Mijn vriendje gaat vreemd, wat moet ik doen?

vriendje
Foto: Instagram

Lara beantwoordt elke week jouw meest brandende vragen over school, lastige ouders en de liefde. Als 22-jarige maakte ze het allemaal nét zelf mee en geeft ze je het juiste advies om erdoor te komen zonder schrammen. Beschouw haar als de grote zus waar je altijd bij terecht kan.

‘What a wicked way to treat the girl that loves you’, zingt Queen B in Hold Up, één van de nieuwe singles op haar Lemonade album. Beyoncé schreef haar pijn rond het bedrog van Jay Z van zich af in meerdere epische liedjes en verdient er op die manier lekker geld aan, maar dat kunnen we niet allemaal natuurlijk.

Wat doe je als je vriend je bedriegt of bedrogen heeft? Begin je helemaal te flippen? Maak je het meteen koelbloedig uit?

Het eerste wat je best doet is bepalen wat bedriegen nu net inhoudt voor jou en wat de absolute grens is. Flirten, kussen, in bed duiken? Trek je niet aan wat je vriendinnen zeggen, het is enkel jouw mening die telt. Iedereen denkt er anders over. Eens je duidelijk weet wat écht niet kan in jouw ogen, kan je verder.

Laat je niet beïnvloeden door anderen, het is enkel jouw mening die nu telt.

Je moet er sowieso over praten met hem, want wat er ook gebeurt, je verdient antwoorden. Denk op voorhand na wat je allemaal wil weten van hem en confronteer hem dan. Hou goed in de gaten hoe hij reageert, dat zegt veel over zijn houding. Heeft hij spijt en biedt hij zijn excuses aan? Of doet hij arrogant? Zaken waar je zeker rekening mee moet houden want zo wordt duidelijk wat voor ’n persoon hij écht is.

Als hij je vragen beantwoordt, open is en duidelijk spijt heeft, kan je hem vergeven – als zijn daden binnen je grenzen liggen, tenminste. Het is oké om hem te vergeven, je bent immers verliefd op hem. Je moet je keuze helemaal niet verantwoorden aan kritische vrienden of familie, je bent niemand iets verschuldigd. Als jij gelooft dat hij een goede jongen is en graag bij hem wilt blijven, dan is dat – net zoals bij Beyoncé en vele anderen – jouw volle recht.

Zit je met een vraag voor mij? Twijfel dan zeker niet om me te contacteren:

Je e-mail (verplicht)

Je bericht

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.