Home Guys ONDERZOEK: jongeren hebben veel minder seks dan vroeger en dit is waarom

ONDERZOEK: jongeren hebben veel minder seks dan vroeger en dit is waarom

jongeren
Uit een Amerikaanse studie blijkt dat de jongeren van vandaag op seksueel vlak veel braver zijn dan de vorige generatie(s). Ze zijn ouder wanneer ze voor het eerst seks hebben en hebben ook minder bedpartners dan hun ouders op dezelfde leeftijd. Volgens wetenschappers ligt dit aan “een mix van sociale omstandigheden“.

Sociale context zorgt ervoor dat jongeren minder snel en minder vaak seksueel actief zijn

Een onderzoek van de San Diego State University in de Verenigde Staten toont aan dat de zogenaamde millenials – jongeren geboren tussen 1980 en 2000 – heel wat braver zijn dan hun ouders en grootouders, althans op gebied van seks. Ze zouden op latere leeftijd hun maagdelijkheid verliezen en minder bedpartners op de teller hebben staan.

Vijfentwintig jaar geleden zei zo’n 58% van alle tienermeisjes al seks te hebben gehad, terwijl vandaag slechts 44% toegeeft reeds het bed te hebben gedeeld met iemand.

Ter vergelijking: vijfentwintig jaar geleden zei zo’n 58% van alle tienermeisjes al seks te hebben gehad, terwijl vandaag slechts 44% toegeeft reeds het bed te hebben gedeeld met iemand. Hetzelfde geldt voor tienerjongens. Terwijl vroeger nog 70% van de tienerjongens aangaf seksueel actief te zijn, zijn dat er vandaag maar minder dan de helft. Generatie Y, zoals de millenials ook wel eens worden genoemd, zou ook met minder mensen de lakens hebben gedeeld dan Generatie X (1965-1979) en de Babyboomers (1947-1965).

Sinds de economische crisis in 2008 blijven jongeren langer thuis wonen, wat seksuele relaties moeilijker maakt.

Volgens Jean Twenge, dokter aan de universiteit van San Diego, valt dit simpel te verklaren binnen de huidige sociale context. Sinds de economische crisis in 2008 blijven jongeren langer thuis wonen, wat seksuele relaties moeilijker maakt. Bovendien hebben jonge vrouwen een voorkeur voor mannen met een stabiele carrière, terwijl het de dag van vandaag net heel moeilijk is om aan een job te geraken, zowel voor jonge mannen als voor vrouwen.

Bron: Het Nieuwsblad

Nog meer leesvoer over seks en relaties:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.