Home Guys VIDEO: Britten leggen instemming tot seks uit aan de hand van …...

VIDEO: Britten leggen instemming tot seks uit aan de hand van … thee

Seks en de toestemming tot seks is een moeilijke kwestie, vooral omdat iets zo simpel vaak “misbegrepen” wordt in verkrachtingszaken. Het politiedepartement Thames Valley in het Verenigd Koninkrijk besliste om het probleem aan te pakken door seks te vergelijken met een bekend Brits tijdverdrijf: het drinken van een kopje thee.

Wil je graag een kopje thee?

In de slimme video zien we allerlei alle situaties waarin op een ludieke manier verteldt wordt dat seks alleen ok is wanneer het met wederzijdse toestemming is. Dit wordt duidelijk gemaakt naar analogie met het drinken van thee.

“Misschien waren ze bij bewustzijn wanneer je ze vroeg of ze wilden thee, en zeiden ze “ja”. Maar terwijl je het water kookte, de thee zette en de melk toevoegde verloor de persoon het bewustzijn. Laat ze dan niet van de thee drinken. Ze zeiden misschien wel “ja”, maar bewusteloze mensen willen geen thee.”

De advertentie maakt deel uit van de #ConsentisEverything campagne (“instemming is alles”) die gelanceerd werd door het politiedepartement Thames Valley.

Inspecteur Justin Fletcher: “De wet is heel duidelijk. Seks zonder toestemming is verkrachting. Met deze campagne willen we mensen bewust maken van wat instemming tot seks betekent en hoe levensbelangrijk het is.”

Bekijk de briljante video hieronder:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees zeker ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.