Home Life Inspiratie Zó start je je eigen YouTube-kanaal

Zó start je je eigen YouTube-kanaal

YouTube-kanaal
Foto: @zoella (via Instagram)
Het idee zit al een tijdje in je hoofd, maar het is er nog niet echt van gekomen. Tot vandaag, want na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je je eigen YouTube-kanaal start!

Misschien heb je al een eigen blog waar je regelmatig een stukje voor schrijft, of misschien ben je geïnspireerd geraakt door andere YouTubers zoals Zoella uit Groot-Brittannië of de Belgische Kevser. De reden maakt niet uit: jij wil je eigen YouTube-kanaal. Hier lees je precies hoe je eraan begint en waar je allemaal aan moet denken.

First things first: topic

Nee, je hebt niet meteen een peperdure camera nodig. Je moet je eerst focussen op de inhoud van je video’s. Dat is namelijk de belangrijkste reden om zoveel mogelijk kijkers te lokken. Weet je al waar je video’s over wil maken? Top! Weet je dat nog niet helemaal? Begin dan met het opschrijven van drie dingen die jou echt enthousiast maken. Je passie. Dingen waar je blij van wordt. Dat kan van alles zijn. Van make-up tot aan de hond van je buurvrouw. Als de onderwerpen maar echt bij jou passen.

Weet je nog niet waarover je wil vloggen? Begin dan met het opschrijven van drie dingen waar jij echt enthousiast van wordt.

Research

Van je drie ideeën ga je nu het onderwerp kiezen dat je het meest aanspreekt. Bedenk voor dit onderwerp een aantal titels voor je toekomstige video’s. Voor je begint met filmen kun je alvast gaan kijken op YouTube of er al soortgelijke video’s zijn. Zo kun je meteen inspiratie op doen, en leer je direct welke fouten je niet moet maken. Is er nog geen Belgische YouTuber met precies hetzelfde idee voor een video? Dan kan je beginnen met filmen!

Make your video

Video’s maken gaat niet direct over het hebben van de perfecte camera, maar meer om hoe je die camera gebruikt. Film áltijd in landscape mode. Film je met je telefoon, zorg dan dus dat je hem horizontaal houdt tijdens het filmen.

Dan is er nog licht. Het licht is heel belangrijk voor de kwaliteit van je video’s. Het is logisch dat je geen geld hebt om allemaal dure filmlampen aan te schaffen, en dus doen we het met dat wat gratis is: de zon. Film zoveel mogelijk in het daglicht. Zo krijg je het mooiste effect.

Film zoveel mogelijk in het daglicht. Zo krijg je het mooiste effect.

Ga je een ‘praatvideo’ opnemen? Zorg dan dat je camera goed stil staat. Ruim je kamer op, zodat je een mooie, nette achtergrond hebt. Praat iets langzamer dan normaal, en zorg dat je altijd enthousiast bent!


via GIPHY

Edit it

Sommige YouTubers bewerken hun video’s heel veel, en anderen bijna niet. Het is maar net wat je zelf het mooist vindt. Again: het is écht niet nodig om dure bewerkingsprogramma’s aan te schaffen, want er zijn er genoeg die gratis zijn (zoals iMovie). Is het bewerken van video’s voor jou nog onbekend terrein? No worries! Op YouTube kun je heel veel tutorials vinden.

Publish & promote

Ben je klaar met het bewerken van je video? Yes, dan is het nu tijd om hem te publiceren! Heel spannend, want de hele wereld kan jouw video straks bekijken. Wees niet onzeker over je video, want elke bekende YouTuber heeft ooit zijn of haar eerste video gepubliceerd.

Wees niet onzeker over je video, want elke bekende YouTuber heeft ooit zijn of haar eerste video gepubliceerd.

Staat hij online? Great! Nu moet je ervoor zorgen dat mensen je video ook daadwerkelijk gaan bekijken (en natuurlijk gaan abonneren op jouw kanaal). Deel je video op je Facebook en Instagram, en vraag al je vrienden en familie om abonnee te worden. Je kijkersaantallen zullen omhoogvliegen!

In het begin zal het even wennen zijn, maar in no time ben jij een echte pro!


via GIPHY

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.