Home Life 11 gezelschapsspelen die je kerstfeestje helemaal top zullen maken

11 gezelschapsspelen die je kerstfeestje helemaal top zullen maken

Allemaal net een tikkeltje cooler dan Monopoly of Rummikub.

gezelschapsspelen

Heb je binnenkort een kerstfeestje met je besties en wil je dat zo fun mogelijk maken? Of kijk je enorm op tegen de familiefeesten die eraan komen? Dan haal je maar beter de leukste spelletjes in huis, zodat je je zeker niet verveelt tijdens de feestdagen! Wij kozen 11 gezelschapsspelen waarmee je de beste én grappigste avond van je leven zal hebben.

Naast de bekendste gezelschapsspelen – zoals Monopoly, Risk en Rummikub – bestaan er ook veel varianten die ideaal zijn voor een minder basic spelavondje. Wij maakten een lijstje van onze persoonlijke favorieten voor een wervelende avond.

1 / 11
Party Animals
De Slimste Mens ter Wereld
Twister Blindfolded
Bean Boozled
Party & Co
Trivial Pursuit Familie-editie
Cards Against Humanity
Speak Out
Monopoly Valsspelerseditie
Shit Happens
Schetenjacht!
Party Animals
Party Animals

Party Animals is een grappig kaartspel waarbij je om beurten een kaart op tafel legt en dierengeluiden produceert. Klinkt heel simpel, tot je je moet herinneren welk dier je alweer was en welk geluid het maakt.

€ 10,95 – 999 Games via Bol.com

De Slimste Mens ter Wereld
De Slimste Mens ter Wereld

Je test je kennis niet meer enkel door naar het programma te kijken, je kan vanaf nu ook gewoon zelf aan het spel meedoen! Het gezelschapsspel volgt eigenlijk exact dezelfde regels als de tv-show. Er zijn vijf rondes, je werkt met secondetellers en je krijgt tal van vragen. Ook een dosis gezonde stress en frustraties krijg je erbij.

€ 24,50 – Just Games via Bol.com

Twister Blindfolded
Twister Blindfolded

Wanneer is Twister géén goed idee?! Als je het spel als kind al leuk vond, speel het dan nu vooral eens met je vriendinnen of gekke familieleden. Sowieso krijgt iemand een kramp of vallen jullie allemaal op elkaar. Daarbij speel je deze versie geblinddoekt! Zo’n spel kan toch alleen maar voor hilarische situaties zorgen?

€ 22,99 – Hasbro via Bol.com

Bean Boozled
Bean Boozled

De Jelly Beans in dit spel komen in tien smaken. Draai aan het rad en eet een exemplaar. Het is telkens spannend of jij een goeie zal hebben of niet, en het is dan ook supergrappig om de gezichten bij een vieze smaak te zien!

€ 14,50 – Jelly Belly via Bol.com

Party & Co
Party & Co

Voor dit spel moet je met minstens 3 personen zijn. Het gaat erom dat je telkens 5 soorten opdrachten in 30 seconden uitvoert. Het spel bevat 2000 vragen en opdrachten, dus je hebt er eindeloos plezier aan.

€ 19,95 – Jumbo via Bol.com

Trivial Pursuit Familie-editie
Trivial Pursuit Familie-editie

Als je de originele Trivial Pursuit al leuk vindt, zal je de familie-editie helemaal top vinden. Het principe is hetzelfde: zo veel mogelijk juiste vragen beantwoorden en alle partjes verzamelen. Met vragen voor kinderen én volwassenen is het voor iedereen leuk.

€ 34,99 – Hasbro via Bol.com

Cards Against Humanity
Cards Against Humanity

Voor dit spel moet je wel wat Engels kunnen, maar na even oefenen is dit spel absoluut waard! Als jij en je vrienden of familie je slechte kantjes kunnen tonen, is dit spel sowieso iets voor jullie. Elke ronde stelt één speler een vraag van een Black Card, de rest antwoordt met zijn of haar grappigste White Card. De antwoorden zijn echt verschrikkelijk…

€ 37,40 – via Bol.com

Speak Out
Speak Out

Met Speak Out stuit je op de grappigste smoelen en heel wat kwijl. Terwijl je een mondstuk in hebt, probeer je bepaalde zinnen uit te spreken. De rest van het gezelschap moet raden wat je zegt. Je kan je wel voorstellen wat voor grappige scenario’s dat oplevert!

€ 19,99 – Hasbro via Bol.com

Monopoly Valsspelerseditie
Monopoly Valsspelerseditie

We kennen allemaal wel een valsspeler. Net daarom heeft Hasbro een Monopoly Valsspelerseditie gelanceerd. Het principe blijft hetzelfde: met zo veel mogelijk geld eindigen. Maar daarnaast krijg je bij deze variant ook 15 Valsspeelkaarten en een paar handboeien om je speelvrienden mee te boeien. Zo cool!

€ 24,99 – Monopoly via Bol.com

Shit Happens
Shit Happens

Dit spel is 18+ voor een goede reden: je moet namelijk de vreemdste en vuilste scenario’s rangschikken naargelang hoe erg ze zijn. Een voor een zijn ze heel pijnlijk, dus kiezen is de uitdaging. Bijvoorbeeld: je ouders lezen je dagboek of je ruikt als een scheet voor de rest van je leven. Niet makkelijk!

€ 29,95 – Goliath via Bol.com

Schetenjacht!
Schetenjacht!

Schetenjacht: de naam zegt het zelf al. Het doel van het spel is ontdekken welke speler de vader, die in het midden van het spelbord staat, een scheet heeft doen laten. Elke speler krijgt een scheetzak die hij/zij onzichtbaar voor de anderen onder tafel vasthoudt.

€ 20,99 – Goliath via Bol.com

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.