Home Life 11 redenen waarom we van december houden

11 redenen waarom we van december houden

december
© Unsplash

Jingle all the way, want het is eindelijk december en dat betekent dat het aftellen naar de feestdagen officieel begonnen is. Waarom we zo dol zijn op de gezelligste maand van het jaar? Dat leggen we je hieronder héél graag uit.

1. Adventskalender oppeuzelen

Eindelijk mogen we elke dag – ongegeneerd – een chocolaatje eten uit onze adventskalender. En onthou goed: niemand is te oud voor deze heerlijke uitvinding!

2. Kerstboom zetten

Niets zo gezellig als een dennenboom in het midden van je woonkamer. De gezellige lichtjes maken je Netflix-avonden nog gezelliger. O, en al die cadeautjes (wij hebben de allerleukste cadeau-inspiratie!) onder de kerstboom zijn nog het beste van al! Mogen we er al eentje openmaken? Please?!

3. Lekker warme sjaal, muts én handschoenen

Het wordt buiten steeds kouder. Oké, toegegeven, dat moet een van de minpuntjes van de maand december zijn, maar we mogen dan wel onze allermooiste sjaal, muts en handschoenen van onder het stof halen. Die extra dikke sjaal is trouwens superhandig om je dubbele kin in te verstoppen na al die feestkilo’s. Winner!

4. Winterfilm en popcorn

December is ook de maand van de winterfilms. Een goeie ouwe klassieker of een modern sprookje, wij vinden het allemaal dik oké!

5. Pyjamas all day

En terwijl je naar een goede film kijkt, kan je gewoon een hele dag in je pyjama of onesie blijven rondlopen. Want een jeansbroek is niet echt comfy in de zetel. En die dikke wollen sokken passen er perfect bij. Geen schaamte!

6. Little black dresses

Natuurlijk dragen we graag tijdens Kerstmis en oudjaar onze allermooiste outfit.

7. Kerstmarkten inclusief een drankje (of twee)

Joepie! De kerstmarkten gaan vanaf december terug open! Samen met je lief over de schaatsbaan zwieren of een lekkere chocolademelk met je beste vriendinnen. Yep, wij worden spontaan gelukkig!

8. Hoe meer glitters, hoe beter

In december draag je nooit te veel glitters. Het hoort gewoon bij je outfit. En ook de kerstversiering met een overdosis glitter mag niet ontbreken.

9. All I want for Christmas

‘All I want for Christmas is you!’ Knal deze wijze woorden van Mariah Carey maar luid door je boxen, het is toegestaan!

10. Chocolademelk deluxe

Niet alleen op kerstmarkten smaakt een warme chocolademelk, ook gewoon thuis smaakt dit lekkere drankje. Zeker met een toef slagroom en een paar marshmallows. Ideaal!

11. December = maand van de kersttruien

Ah, en save the best for last: de kersttruien. Vanaf december mogen we deze mooie en totaal niet foute truien weer aantrekken. Een vreugdedansje mag altijd!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.