Home Life 5 redenen waarom op kamers wonen fijn is

5 redenen waarom op kamers wonen fijn is

Sommigen vinden het heerlijk om tijdens hun studie nog bij hun ouders te wonen. Anderen kunnen niet wachten om uit huis te gaan en als student op kamers te gaan wonen. Ik hoor bij die laatste groep. Vandaag  geef ik jullie mijn 5 redenen waarom op kamers wonen zo fijn is.

2

Je hoeft je niet meer te verantwoorden.
Als je met anderen in een studentenhuis woont is het natuurlijk wel de bedoeling dat je een beetje rekening met elkaar houdt. Maar als jij om 5 uur s’ochtends je kamer binnen wilt wandelen na een avondje stappen hoef je aan niemand te verantwoorden wat jij die nacht hebt uitgespookt. Als jij midden in de nacht nog een zak chips wilt eten komt er geen ouder binnen wandelen met de vraag of je die zak chip even heel snel wilt neerleggen. Wanneer je op jezelf woont kun je doen en laten wat je wilt omdat je je aan niemand hoeft te verantwoorden. Heerlijk!

4

Het is jouw plek
Wanneer je op kamers woont is het jouw plek waar je helemaal tot rust kan komen. Je hebt je eigen meubels en leuke accessoires die jouw kamer persoonlijk maken. Over het algemeen hoef je je kamer met niemand te delen, en is het echt je eigen plekje. Niemand die jou komt storen of lastigvallen, aangezien jij er alleen wat te zoeken hebt. Dus geen ouders (of kleine broertjes en zusjes) die jou kamer continue komen binnen stormen. In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn studenten kamer heb ingericht.

1

Het is leerzaam
Wanneer je op kamers gaat wonen komt er zoveel meer bij kijken dan je denkt. Naast een hoop verantwoordelijkheid krijg je ook te maken met de dagelijkse klusjes. Je leert namelijk om voor jezelf te koken, om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen, je eigen kleding wassen, je kamer schoonmaken, sparen en nog veel meer. Vooral het kook gedeelte vind ik persoonlijk erg leuk. Er zijn zoveel makkelijke en goedkope recepten voor een student om uit te proberen!

Gezelligheid
Wanneer jij je eigen kamer hebt kan je zoveel vrienden over de vloer hebben wanneer je maar wilt! Je hoeft niet meer aan je ouders te vragen of ze het wel goed vinden of er wat mensen langskomen. Het is natuurlijk wel zo netjes om vanaf een bepaalde tijd rekening te houden met je mede huisgenoten qua geluidsoverlast maar voor de rest ben je hier helemaal vrij in! Ik vind het zelf altijd super leuk om spontaan met iemand bij mij thuis af te spreken of bezoek te ontvangen. Dit gaat zoveel makkelijker wanneer je op jezelf woont dan wanneer je nog bij je ouders woont.

3

Niemand oordeelt over je
Als je net iets te lang in bed blijft liggen zal niemand er wat van zeggen. Of wanneer je kamer een rommeltje is, of wanneer je nu toch echt de afwas moet gaan doen. Niemand merkt er wat van of heeft er last van. Je kan zelf bepalen hoe jij je dag indeelt en wanneer er wat in het huis gebeurd. Heerlijk dat niemand hierover loopt te zeuren!

Wat vind jij het fijnst aan op jezelf (of bij juist bij ouders) wonen?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.