Home Life Health 5 x redenen waarom solo reizen een must is

5 x redenen waarom solo reizen een must is

solo reizen
Foto: We Heart It
Zit jij na te denken over alle landen waar je nog naartoe wil, maar weet je niet of je dit wel in je eentje wilt doen? Twijfel niet langer, dit zijn dé vijf redenen waarom je in je eentje een reis moet maken. 

1. Je leert om alleen te zijn

Alleen in bed Netflix kijken, is toch iets anders dan aan de andere kant van de wereld in een hostel slapen. Je wordt door een solo trip super zelfstandig en daar heb je, als je weer terug bent, alleen maar profijt van!

2. Je komt erachter wat je leuk vindt

Als jij met je vriendinnen op vakantie gaat, zijn er vast ook een aantal dingen waar jij totaal geen zin in hebt. Zij willen op het strand liggen, terwijl jij toch dat ene leuke museum wilt bezoeken. Als je alleen op reis bent, kan je doen wat jij wil. Kom maar op met al die cultuur!

3. Je denkt even niet aan thuis

Veel mensen zijn verslaafd aan hun telefoon, terwijl je op vakantie allang blij bent als je af en toe een wifi-signaal kan opvangen. Even weg zijn van de dagelijkse Facebook-updates en WhatsApp-berichten is superfijn, dus geniet ervan zo lang het kan.

4. Je ontmoet nieuwe mensen

Het is best wel eng om alleen op reis te gaan, maar hierdoor ontmoet je juist ook weer nieuwe mensen. Zo heb jij best friends van over de hele wereld en het maakt je reis ook een stuk leuker!

5. Je komt erachter hoe sterk je eigenlijk bent

Normaal heb je altijd je vrienden en familie om op terug te vallen, maar on the road moet je het toch in je eentje doen. Gaat er iets mis, dan zijn je ouders er helaas niet om het voor je op te lossen. Door al deze gebeurtenissen kom je er wel achter dat jij dingen makkelijk zelf kunt doen en hoe sterk je eigenlijk bent op je eentje.

Waar wacht je nog op? Je moest al weg zijn!

The Hills travel lauren lauren conrad lc

Nog meer activiteiten om te doen tijdens de vakantie:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.