Home Life 5x Tips om te resetten

5x Tips om te resetten

Heb je echt een hectisch leven en denk je om het uur ”ik kán niet meer”? Dan is het tijd om jezelf even te resetten. Onze Feel Good Guide bloggers ChicksLoveHappiness tippen: ”Neem een lekkere reset-douche. Laat alle drukte van je afstromen en focus je alleen maar op het water en de warmte op je lichaam. Ga de rest van de dag zo door met focussen op dingen ondernemen in plaats van alleen maar nadenken.” Vind hier 5 andere reset-tips!

1. Een reset-douche is natuurlijk heerlijk, maar wat dacht je van een reset-bad? Koop bubble badschuim met een lekker geurtje, schenk iets te drinken voor jezelf in en zet je laptop zo neer dat je lekker kunt Netflixen. Of doe je ogen dicht en luister naar rustgevende muziek. Instant happiness!

2. Natuurlijk hoef je niet perse te gaan douchen of een bad te nemen. Zoek eens een ASMR video op. Wat is ASMR? De kleine en zachte geluidjes en bewegingen in het leven waar je rustig van wordt: het getik van nagels op hout, een fluisterstem, iemand die aan je haar zit of op je rug kriebelt etc.

Tip: Het account GentleWhispering maakt alleen maar ASMR filmpjes: check bijvoorbeeld deze, waarin Maria uitlegt wat ASMR precies is!

3. Er zijn ook heel veel apps die je rust kunnen bezorgen. Bijvoorbeeld ”Calm” waarin je door een stappenplan wordt geleid door een zachte stem. Of ”Breathe2relax” waarin je leert om goed en diep adem te halen. Allebei gratis en handig voor on-the-road!

4. Ga een stuk wandelen, alleen of met je hondje (als je er een hebt natuurlijk). De buitenlucht doet veel voor je humeur en happiness. Zet je telefoon op vliegtuigmodus, zodat je niet afgeleid wordt door je nieuwste appjes of tweets. Zo ben je relaxed én heb je ook nog eens een paar calorieën verbrand!

5. Do yoga. Rol je matje uit en zet natuurgeluiden op (bijvoorbeeld regen). Probeer je echt minstens 15 minuten te focussen op je ademhaling en je lichaam. Rek jezelf uit na je yoga oefeningen en zet een kop groene thee. Hello energy!

Meer zen-tips lezen? De Fashionista Feel Good Guide ligt nu in de winkels en is hier online verkrijgbaar.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.