Home Life 7 feitjes over homoseksualiteit die je nog niet kende

7 feitjes over homoseksualiteit die je nog niet kende

4. Je kan de geaardheid van iemand NIET raden op basis van uiterlijk.

homoseksualiteit
© Getty

Voor onze generatie is het de normaalste zaak van de wereld om twee zoenende meisjes te zien. Van twee mannen die hand in hand lopen kijken we ook niet gek op. Maar wist je eigenlijk dat er bij dieren ook homoseksualiteit bestaat? Of dat homoseksuele mannen vaker een opleiding in de zorg kiezen?

1. Percentage over heel de wereld

Wetenschappers schatten dat het aantal homoseksuelen op aarde tussen de 3,4% en 20% ligt. Het exacte getal kan nooit zeker zijn, omdat je in sommige landen niet voor je geaardheid uit mag komen.

2. Een jongen met meer dan twee broers heeft een grotere kans om geboren te worden als homo.

Dit klinkt misschien gek, want wat kan het nou uitmaken dat je broers hebt. Toch zit er wel enige logica in. Nadat een moeder twee zoons heeft gekregen, kan het lichaam zich verzetten om nog een jongetje te krijgen, waardoor zijn seksuele geaardheid ‘vervrouwelijkt’. Weird!

3. Dieren kunnen ook op hetzelfde geslacht vallen.

Ook dieren kunnen een relatie hebben met hetzelfde geslacht. Vooral pinguïns zijn bekend om hun homoseksuele relaties, zo kan een homokoppeltje een babypinguïn opvoeden. Pinguïns zijn niet de enigen. Homoseksualiteit komt bij ongeveer 1.500 andere dieren voor. Voor wetenschappers is dit een belangrijk feit, omdat het zou kunnen aantonen dat homoseksualiteit niet aangeleerd is, maar aangeboren.

4. Je kan de geaardheid van iemand NIET raden op basis van uiterlijk.

Je hebt vast weleens gehoord van een ‘gaydar‘: een samenvoeging van gay en radar. Een onderzoek naar deze zogenoemde radar wees uit dat geaardheid bijna onmogelijk te raden is bij lesbiennes. De proefpersonen konden met hun gaydar een paar lesbiennes herkennen, maar dan alleen bij vrouwen die zich mannelijk kleedden. De lesbiennes die zich heel vrouwelijk kleedden, werden door bijna niemand gezien als homoseksueel.

5. Homoseksuele mannen kiezen vaker voor een opleiding in de zorg.

Dit klinkt als een groot vooroordeel, maar het is echt waar: homoseksuele mannen kiezen vaker voor zorgopleidingen terwijl lesbiennes vaker iets technisch doen. Uit een onderzoek naar de levensstijl van homoseksuelen is gebleken dat homo’s vaker iets kiezen in de zorg, kunst of talen. Lesbische vrouwen kiezen vaker voor technische opleidingen of iets in de ICT. Dit betekent uiteraard niet dat dat het geval is bij álle homoseksuelen.

6. De coming-outleeftijd is gedaald. 

Een onderzoek dat de gemiddelde leeftijd van de coming-out onderzocht, kwam erachter dat deze door de jaren heen flink is gedaald. Bij mensen ouder dan 60, was de gemiddelde leeftijd 37. Bij homoseksuelen in de 30 was de coming-outleeftijd 21, en bij jongeren tussen de 18 en 24 was de gemiddelde leeftijd 17 jaar.

7. Kinderen van homoseksuele koppels zijn gelukkiger en gezonder.

Onderzoekers van de Universiteit van Melbourne hebben 500 kinderen tussen de 5 en 17 jaar oud bestudeerd en kwamen tot de conclusie dat kinderen met ouders die hetzelfde geslacht hebben, gelukkiger zijn. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat kinderen van homokoppels meer open zijn en hun problemen sneller met hun ouders zullen bespreken.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.