Home Life 8 tips voor girls die ’s morgens nooit op tijd klaar zijn

8 tips voor girls die ’s morgens nooit op tijd klaar zijn

2. Leg je outfit al klaar voor het slapengaan

© Vladislav Muslakov via Unsplash
© Vladislav Muslakov via Unsplash

Krijg je elke week weleens een waarschuwing – of erger: een nota – omdat je te laat op school arriveert? We kennen de struggles van opstaan in de ochtend. Je doet er vaak alles aan om vijf minuutjes langer te blijven liggen, maar daardoor heb je te weinig tijd voor de rest van jouw ochtendroutine. Fashionista to the rescue!

1. Zorg voor een goede routine

Als je steeds dezelfde volgorde aanhoudt en alles op hetzelfde tijdstip en ritme doet, zal je merken dat je makkelijk door de ochtend rolt. Zo ontwikkel je al snel een dagelijkse routine en zal het minder moeite kosten om op tijd op te staan. Sta telkens op hetzelfde uur op, douche, ga eten, poets je tanden en doe je make-up. Herhaal dat elke dag en je bent vertrokken! De volgorde en de exacte stappen van je routine kies je uiteraard helemaal zelf.

2. Leg je outfit al klaar voor het slapengaan

Geef toe, hoeveel tijd verlies je ’s morgens niet door na te denken over wat je die dag gaat aantrekken? Juist, meer dan een half uur. Leg daarom ’s avonds je kleren klaar en vul ondertussen, nu je toch bezig bent, je handtas even met het juiste schoolgerief en snacks. Dan hoef je dat ’s ochtends niet meer te doen – en kan je net iets langer blijven liggen. Hoera!

3. Zet ’s avonds alles klaar om te ontbijten

Dek ’s avonds voor het slapengaan de tafel. Zo heb je ’s morgens meer tijd om te ontbijten en de tafel af te ruimen. Als je jezelf daartoe tenminste kan motiveren.

4. Zet meerdere alarmen

Als je net als wij door het geluid van je alarm slaapt of gewoon teveel snoozet, dan moet je meerdere alarmen zetten. Dat is een goede oplossing, want als je 10 alarmen instelt waar tijd tussen zit, moet je op den duur wel opstaan. Nog een advies nodig? Leg je smartphone op een afstand van je bed, zodat je je bed wel uit moet. We know it’s hard.

5. Leg je noodzakelijke make-up klaar

Je doordeweekse beautyroutine is niet identiek aan de uitgebreide make-upsessie in het weekend. Daarom kan je de producten die je echt nodig hebt alvast klaarleggen om ’s ochtends vliegensvlug je make-up te doen.

6. Blijf weg van je social media

Het eerste wat je doet als je eindelijk wakker bent, is al je social media-accounts checken. En we spreken uit ervaring als we zeggen dat dat niet ‘maar vijf minuutjes’ in beslag neemt. Wacht daarom met het checken van je feed tot je helemaal klaar bent of op de bus zit. Je zal heel wat tijd winnen. Na inspanning komt immers pas ontspanning.

7. Was ’s avonds je haar

’s Avonds je haar wassen, is tip numero uno’s Morgens heb je daar écht geen tijd voor, geloof ons. Als dat karwei achter de rug is, hoef je in de ochtend enkel de douche in te springen of een washandje onder je oksels te halen en je bent ready to go!

8. Benut de trein- of busrit

Voor de pendelaars onder ons: dat halfuurtje dat je doelloos voor je uit zit te staren op de bus of trein, kan je net zo goed productief opvullen. Kwam je weeral tijd te kort om jouw make-uproutine af te werken? Of dat ontbijt alweer geskipt? Geen nood! Onderweg kan je altijd nog even afmaken wat thuis niet gelukt is. Alleen hopen dat je een zitplaatsje kan bemachtigen en dat de chauffeur geen bruuske bewegingen maakt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.